play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stižu uskrsnice za vidovečke umirovljenike

Vidovečki vijećnici održali su 28. sjednicu Općinskog vijeća Općine Vidovec.  Na  sjednici  koja je održana putem aplikacije ZOOM usvojena je Odluka o isplati prigodnogapravo na uskrsnicu imat će oni umirovljenici koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Vidovec, a čija  ukupna mirovinska primanja ( domaća i inozemna) ne prelaze iznos od 2.000 kuna. Na sjednici je prihvaćen i opširan Polugodišnji izvještaj o radu općinskog načelnika za razdoblje od 01.07. do 31.12.2020. godine kao i Odluka o osiguranju sredstava za kupnju zemljišta u naselju Tužno čijom će se kupnjom proširiti sportski i društveni sadržaj u Tužnom.

Usvojena je i Odluka o izradi Plana razvoja Općine Vidovec za razdoblje od 2020.-2030. godine čime je dana suglasnost za izradu temeljnog strateškog dokumenta Općine Vidovec u pogledu jačanja cjelokupnog gospodarskog razvoja kroz kreiranje specifičnih ciljeva, prioriteta i mjera te uz identificiranje razvojnih projekata koji će biti nosioci održivog razvoja Općine.

Vijećnici su usvojili i novi Statut Općine Vidovec te novi Poslovnik o radu Općinskog vijeća Općine Vidovec, a na usvajanje navedenih dokumenata te ostalih odluka kratko se osvrnuo načelnik Bruno Hranić:

– “Stupanjem na snagu Izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi bili smo dužni uskladiti svoje statute i druge opće akte s odredbama tog Zakona. Promjene se, između ostalog, odnose na ukidanje funkcije zamjenika općinskog načelnika. Uvodi se i promjena u broju članova Općinskog vijeća pa ćemo tako umjesto dosadašnjih 15 vijećnika imati njih 13. Što se tiče ostalih odluka koje smo donijeli na današnjoj sjednici želio bih istaknuti Odluku o dodjeli prigodnog dara -uskrsnice, našim umirovljenicima. Uskrsnice ćemo dijeliti po prvi put i to umirovljenicima čija mirovina ne prelazi iznos od 2.000 kuna. Financijska sredstva za isplatu uskrsnica osigurat će se 1. Izmjenama i dopunama općinskog proračuna, a s isplatom krećemo uoči samog blagdana Uskrsa o čemu ćemo putem medija i naših stranica obavijestiti umirovljenike. Na sjednici smo također donijeli Odluku o određivanju imena ulice u naselju Domitrovec. Radi se o projektu izgradnje nove ulice u naselju Domitrovec duljine 118,70 metara. Obzirom da je u tijeku postupak ishođenja građevinske dozvole za izgradnju nove ulice bilo je potrebno pristupiti dodjeli naziva te ulice. Predložio sam da to bude „Ulica Augusta Šenoe“, a Vijeće je to prihvatilo.”

Pod točkom razno načelnik Hranić osvrnuo se na nepropisno odlaganje otpada u prirodi na području općine. Naglasio je da su počiniteljima upućeni prekršajni nalozi i kazne zahvaljujući prijavama mještana i nadzoru kojeg provodi komunalni redar Općine Vidovec, a još 15 predmeta je u postupku rješavanja.

-“Obzirom da svako kućanstvo na području općine ima mogućnost razvrstavanja otpada na kućnom pragu i besplatan odvoz glomaznog otpada neće se tolerirati nepropisno odbacivanje otpada i daljnje zagađivanje okoliša već će svaki počinitelj snositi sankcije.“- zaključio je Hranić.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Rekordni broj sudionika na memorijalu „Heroji Maruševca“

  Na prostoru kod Društvenog doma u Maruševcu (Ločnjak) u subotu 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe održan je 8. po redu memorijal „Heroji Maruševca“ u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Ogranka Maruševec i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec. Memorijal Heroji Maruševca ove je godine okupio rekordni broj sudionika. Članice i članovi ukupno 34 udruge s područja Varaždinske županije, ali i iz Grada Zagreba, Koprivnice, Jarmine, Pušće i Republike […]

  today25/06/2024 5

  0%