play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stiglo novo navalno vatrogasno vozilo za DVD Petrijanec

Uz zvukove sirena u subotu je na središnji petrijanečki trg stiglo novo navalno vatrogasno vozilo za DVD Petrijanec. Vozilo su dočekali Darijan Lukaček, predsjednik DVD-a Petrijanec, načelnik općine Željko Posavec te članovi DVD-ova s područja Općine Petrijanec, ali i susjednih općina.

„Vozilo je sufinancirala Općina sa 600.000,00 kuna (79.633,69 EUR-a) te je ovo ulaganje u podizanje sigurnosti svih naših mještana i njihove imovine, u budućnost za sigurno sljedećih dvadesetak godina. DVD Petrijanec, kao centralno društvo, izlazi na sve intervencije, kojih u općini ima oko 20 do 30-ak godišnje. Statistika govori da se većina takvih požara događa u Donjem Vratnu, pa smo prije svega željeli njima omogućiti da DVD Petrijanec ima adekvatno i sigurno vozilo, te da sva vatrogasna društva dožive preobražaj u našoj općini“ – istaknuo je načelnik Posavec.

Dodao je kako su u prethodne četiri godine financirali jedno takvo vozilo i za DVD Strmec Podravski sa 80.000 kuna, a  s isto tolikim iznosom i vatrogasno vozilo za DVD Novo Ves Petrijanečka.

„ Zahvaljujem Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici i Ministarstvu poljoprivrede koji su financirali kombi vozilo za DVD Petrijanec, dok je DVD Petrijanec svoje vozilo darovalo DVD-u Majerje. Četiri od pet naših DVD-ova smo sada opremili općinskim novcem unatrag pet godina“ – istaknuo je Posavec.

No nisu to jedina ulaganja u vatrogastvo na području Općine Petrijanec.

„Ulažemo i u obnovu društvenih i vatrogasnih domova, dakle, energetske obnove i obnove unutrašnjosti. Rekonstruiran i dograđen je tako DVD Družbinec, nakon toga DVD Nova Ves Petrijanečka, pa vatrogasni dio DVD-a Nova Ves Petrijanečka, a imat ćemo još energetskih obnova – najavio je Posavec te ustvrdio kako vatrogastvo u općini “živi punim plućima”. Između 230.000 i 250.000 kuna izdvajamo za njihov redovnu djelatnost, sukladno Zakonu o vatrogastvu. Unatoč smanjenju poreznih prihoda, nećemo smanjivati izdvajanja za naše vatrogasce“ – najavio je načelnik Općine Petrijanec.

Općini se na novom vozilu zahvalio i predsjednik DVD-a Petrijanec Marijan Lukaček.

„Za nas ovo vozilo jako puno znači jer je podiglo operativnu spremnost i protupožarnu sigurnost na jednu višu razinu i sigurno je to prvo navalno vozilo koje je u potpunosti novo došlo u našu zajednicu“ – istaknuo je Lukaček.

Ukupna vrijednost vozila s PDV-om – 223.125,00 EUR / 1.681.000,00 kn.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%