play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stanovnicima Černivecke oblasti u Ukrajinidostavljeno desetak tona humanitarne pomoći

Zahvaljujući brojnim donatorima iz gotovo svih dijelova Varaždinske županije, stanovnicima Černivecke oblasti u Ukrajini je uoči Uskrsa prema julijanskom kalendaru dopremljeno desetak tona humanitarne pomoći, prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Pomoć je iz Varaždinske županije preko graničnog prijelaza na rumunjsko-ukrajinskoj granici dostavljena u skladište za dostavu humanitarne pomoći “Olimpiia” u gradu Chernivtsi.

U zemlju suočenu s ratnim strahotama namirnice i potrepštine dopremljene su zahvaljujući građanima, jedinicama lokalne samouprave i tvrtkama koji su, nakon apela župana Anđelka Stričaka, u svega nekoliko dana donirali desetak tona prehrambenih namirnica s dužim rokom trajanja te higijenske potrepštine.


Pomoć su, uz Varaždinsku županiju, prikupili: gradovi Varaždin, Varaždinske Toplice i Lepoglava, općine Petrijanec, Trnovec Bartolovečki, Cestica, Sračinec, Beretinec, Gornji Kneginec, Breznica, Breznički Hum, Mali Bukovec i Veliki Bukovec te tvrtke Ivančica d.d., Hudek-Trgotrans d.o.o., Siga d.o.o., Krešimir Futura d.o.o., Helcom Trade d.o.o., Trgograd d.o.o. – BP Šilec i Nika konstrukcije d.o.o.

– Od srca zahvaljujemo svima koji su se odazvali kako bismo barem malo uljepšali uskrsne blagdane našim prijateljima u Ukrajini. Grad Chernivtsi je glavni i najveći grad u Černiveckoj  oblasti u Ukrajini, u regiji s kojom je Varaždinska županija još 2013. godine sklopila Sporazum o suradnji. Kao što nas je izvijestio veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj dr. sc. Vasylj Kyrylyč, koji je zamolio za pomoć, ta regija danas je privremeno boravište brojnih Ukrajinaca iz ratnih dijelove te zemlje, pa im je hitno bila potrebna pomoć, prije svega u obliku hrane s dužim rokom trajanja. Još jednom hvala svima koji su se uključili – rekao je župan Stričak.

S obzirom da ratna razaranja u Ukrajini ne prestaju, Varaždinska županija će prema potrebi i u sljedećim mjesecima u suradnji s gradovima i općinama te tvrtkama organizirati prikupljanje humanitarne pomoći za prijateljsku regiju u Ukrajini.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinu obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta

  U Varaždinu na Židovskom groblju obilježen je međunarodni Dan sjećanja na žrtve holokausta. U pratnji pripadnika Varaždinske građanske garde i Husarske garde Varaždinske županije vijenac su zajedno položili i upalili svijeće župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj. Odavanju počasti žrtvama holokausta pridružili su se i zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora te, članovi Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista, predstavnici Židovske općine i drugi […]

  today27/01/2023 5

  0%