play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stanovnicima Černivecke oblasti u Ukrajinidostavljeno desetak tona humanitarne pomoći

Zahvaljujući brojnim donatorima iz gotovo svih dijelova Varaždinske županije, stanovnicima Černivecke oblasti u Ukrajini je uoči Uskrsa prema julijanskom kalendaru dopremljeno desetak tona humanitarne pomoći, prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Pomoć je iz Varaždinske županije preko graničnog prijelaza na rumunjsko-ukrajinskoj granici dostavljena u skladište za dostavu humanitarne pomoći “Olimpiia” u gradu Chernivtsi.

U zemlju suočenu s ratnim strahotama namirnice i potrepštine dopremljene su zahvaljujući građanima, jedinicama lokalne samouprave i tvrtkama koji su, nakon apela župana Anđelka Stričaka, u svega nekoliko dana donirali desetak tona prehrambenih namirnica s dužim rokom trajanja te higijenske potrepštine.


Pomoć su, uz Varaždinsku županiju, prikupili: gradovi Varaždin, Varaždinske Toplice i Lepoglava, općine Petrijanec, Trnovec Bartolovečki, Cestica, Sračinec, Beretinec, Gornji Kneginec, Breznica, Breznički Hum, Mali Bukovec i Veliki Bukovec te tvrtke Ivančica d.d., Hudek-Trgotrans d.o.o., Siga d.o.o., Krešimir Futura d.o.o., Helcom Trade d.o.o., Trgograd d.o.o. – BP Šilec i Nika konstrukcije d.o.o.

– Od srca zahvaljujemo svima koji su se odazvali kako bismo barem malo uljepšali uskrsne blagdane našim prijateljima u Ukrajini. Grad Chernivtsi je glavni i najveći grad u Černiveckoj  oblasti u Ukrajini, u regiji s kojom je Varaždinska županija još 2013. godine sklopila Sporazum o suradnji. Kao što nas je izvijestio veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj dr. sc. Vasylj Kyrylyč, koji je zamolio za pomoć, ta regija danas je privremeno boravište brojnih Ukrajinaca iz ratnih dijelove te zemlje, pa im je hitno bila potrebna pomoć, prije svega u obliku hrane s dužim rokom trajanja. Još jednom hvala svima koji su se uključili – rekao je župan Stričak.

S obzirom da ratna razaranja u Ukrajini ne prestaju, Varaždinska županija će prema potrebi i u sljedećim mjesecima u suradnji s gradovima i općinama te tvrtkama organizirati prikupljanje humanitarne pomoći za prijateljsku regiju u Ukrajini.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pripremljen bogat program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije. Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i […]

  today18/04/2024 5

  0%