play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stanje sigurnosti na području Varaždinskih Toplica na visokoj je razini

 

Stanje sigurnosti na području Grada Varaždinskih Toplica na visokoj je razini, potvrđeno je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju održanoj u ponedjeljak.

 

Naime, prema izvješću načelnika Policijske postaje Novi Marof Nikole Bešteka vidljivo je kako je stanje sigurnosti zadovoljavajuće, a posebno je naglasio činjenicu da u ovoj godini nije zabilježena nijedna prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama, kao i da u nijednoj prometnoj nesreći nije zabilježen alkohol što je jako dobar rezultat.

 

-Za cijelo područje Policijske postaje Novi Marof zabilježili smo 43 kaznenih djela, dok je na području Varaždinskih Toplica u prva tri mjeseca zabilježeno pet kaznenih djela iz segmenta općeg kriminaliteta, 17 iz segmenta gospodarstva te jedno iz organiziranog kriminaliteta. Zabilježili smo i dvije prometne nesreće te 4 prekršaja iz područja javnog reda i mira – izvijestio je Beštek te dodao kako na području Grada značajan problem predstavljaju teške krađe.

Naime, na području Varaždinskih Toplica dosad su zabilježene tri, od toga dvije na području Tuhovca i jedna na području Drenovca, pa će prioritet u narednom razdoblju biti prevencija ovih kaznenih djela budući da je vidljiv porast njihovog broja.

 

-Tendencija Vijeća je da se u budućnosti radi na video nadzoru na području Grada. To smo razmatrali i na ranijim sjednicama. Također, kako bismo poboljšali promet, radimo na nabavi jednog kućišta i postavljanju video kamere za mjerenje brzine – rekao je Beštek.

 

Dodao je i kako se najčešći problem u Varaždinskim Toplicama, što se tiče prometne sigurnosti, odnosi na parkiranje, posebno u krugu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, pa je jedna od tema na Vijeću bila i nepropisno parkiranje na mjestima rezerviranima za invalide, kolnim ulazima i nogostupima.

 

Načelnik Policijske postaje pohvalio je i stanje javnog reda i mira te najavio kako će policija, u suradnji s Gradom i ostalim dionicima i dalje raditi na prevenciji i to prvenstveno predavanjima i obilascima osnovnih škola kako bi se i najmlađi stanovnici Grada upoznali s prometnim pravilima i sigurnim ponašanjem u prometu.

 

A Grad Varaždinske Toplice kontinuirano provodi projekte koji se odnose na poboljšanje prometne sigurnosti što je potvrdila i gradonačelnica Dragica Ratković.

-Upravo radi prevencije i ostalih kaznenih dijela te povećanja sigurnosti na području našeg Grada održavamo ovakve sastanke na kojima se upoznajemo sa situacijom u pojedinim sektorima i razmatramo na koji način stanje dodatno poboljšati. Iako smo zadovoljni što nam je stanje sigurnosti, koja je prioritet ove Gradske uprave, na visokom nivou, svakodnevno radimo na poboljšanju uvjeta – rekla je Ratković.

 

Budući da je Gradskoj upravi sigurnost najmlađih stanovnika Varaždinskih Toplica prioritet, u sve projekte koje radi s ciljem prevencije kaznenih djela i poboljšanja prometne sigurnosti uključeni su i vrtićarci i osnovnoškolci – jer sve počinje od onih najmanjih, pa tako i sigurnost.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Lepoglavi održana izborna sjednica Skupštine LAG-a Sjeverozapad

    U Domu kulture u Lepoglavi u srijedu, 20. rujna, održana je izborna sjednica Skupštine Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad. Na sjednici je za predsjednika LAG-a ponovo izabran Marijan Škvarić, u sastav LAG-a Sjeverozapad učlanjena je Općina Gornji Kneginec, a članovi Skupštine usvojili su i Lokalnu razvojnu strategiju za novo programsko razdoblje do 2027. godine.   Članovi Skupštine, predstavnici civilnog, javnog i gospodarskog sektora, jednoglasno su usvojili odluku o učlanjenju […]

  today22/09/2023 1

  0%