play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stanje sigurnosti na području Grada Lepoglave i dalje zadovoljavajuće

Stanje sigurnosti na području Grada Lepoglave i dalje je na zadovoljavajućoj razini, potvrđeno je na održanoj prvoj ovogodišnjoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Lepoglave. U proteklom jednogodišnjem razdoblju nije se na području Grada Lepoglave dogodilo niti jedno teško kazneno djelo, istaknuo je načelnik Policijske postaje Ivanec Mario Medenjak dodajući da je zabilježen pad broja kaznenih djela za 13%. S druge strane, za 5% povećan je broj prometnih nesreća. Jedna je osoba pri tom smrtno stradala.

 

I u prošloj je godini korona pozitivno utjecala na pojedine segmente stanja sigurnosti vezane za veća okupljanja građana i s tim povezanih aktivnosti. Ipak, članovi Vijeća upozorili su na pojedina takva događanja koja su popraćena devijantnim ponašanjem dijela sudionika, većinom mlađih osoba, pa je od policije zatražena veća prisutnost policijskih službenika na mjestima tih okupljanja. Na sjednici je istaknut i problem neodgovornog paljenja korovom zaraslih poljoprivrednih površina. Još je jednom upućen apel građanima da to ne čine ili da o tome obavijeste vatrogasce kako ne bi dolazilo do požara, a što se u ovo vrijeme često događa.

Zadovoljstvo općim stanjem sigurnosti na području Gada Lepoglave na sjednici je izrazio gradonačelnik Marijan Škvarić. Istaknuo je da Grad Lepoglava provodi brojne aktivnosti koje pozitivno utječu na stanje sigurnosti na gradskom području. Prije svega to čini uređenjem komunalne i društvene infrastrukture – primjerice uređenjem prometnica, postavljanjem prometne signalizacije te uređenjem sportskih igrališta i društvenih domova.

 

Grad će i u narednom razdoblju provoditi aktivnosti koje će dodatno utjecati na povećanje sigurnosti svih njegovih građana. Između ostalog, planira se nastavak uređenja komunalne infrastrukture dok na postojećim prometnicama, na opasnim točkama, biti postavljanje kamera za nadzor brzina. Nastavit će se s provođenjem edukativnih aktivnosti usmjerenih prije svih mlađoj populaciji kojoj se želi ukazati na štetnost konzumiranja opijata svih vrsta.

 

Budući da je na sjednici upozoreno na problem pasa i mačaka koje lutaju gradom i vlasnika kućnih ljubimaca koji se ne pridržavaju pojedinih zakonskih akata i komunalnih propisa, najavljeno je da će se provoditi i aktivnosti usmjerene kontroli držanja kućnih ljubimaca.

 

Na kraju sjednice, gradonačelnik je istaknuo da je Grad Lepoglava izrazio spremnost pomoći izbjeglicama iz Ukrajine i da s tim u vezi provodi sve potrebne pripreme.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“

  Čarolija adventa osjeti se na svakom koraku u gradu Varaždinu, a tome sigurno pridonosi i prigodno uređeni atrij Županijske palače u kojem od danas posjetitelji mogu razgledati i izložbu fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“. Idejni začetnik i organizator izložbe je Radio Megaton, uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije. Naime, i ove je godine, po treći put zaredom, Radio Megaton organizirao foto-natječaj na koji su […]

  today02/12/2023 7

  0%