Djeca zdravo jedu u svih sedam jedinica gradskog Dječjeg vrtića Varaždin. U to su se uvjerili gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković u četvrtak 6. travnja prilikom posjete centralnoj kuhinji u vrtiću Dravska. Nedavno uvođenje sustava Healty meal Standard HMS odvijalo se pod budnim okom stručnjakinje iz području znanosti o hrani, iskusne nutricionistice Diane Gluhak Spajić iz tvrtke RED FORK. Sustav omogućuje da se iz godine u godinu ciljano odabiru poboljšanja za dječje vrtiće koji su sukladni nacionalnim i međunarodnim smjernicama, od biranja kvalitetnijih namirnica do edukacije djelatnika i opremanja kuhinja.
Mnoge od tih smjernica su već implementirane, nabavljaju se provjerene kvalitetne namirnice, a uz to se najavljuju i dodatna poboljšanja o čemu je govorio gradonačelnik Bosilj: „Sustav zdravih obroka – Healty Meal Standard HMS omogućuje da roditelji djece znaju svaki dan što je njihovo dijete jelo, koja je kalorijska i nutricionistička vrijednost obroka, te kakvi su alergeni prisutni u obrocima. U vrtiću Dravska imamo centralnu kuhinju koja je opremljena dodatnim aparatima. Ovo ljeto ćemo je i dodatno popuniti uređajima kako bi ove vrijedne kuharice imale adekvatne uvjete rada i mogle dalje spremati zdrave obroke za 740 mališana u svih sedam gradskih vrtića.“ – rekao je gradonačelnik Bosilj i najavio povećanja plaća 6 plus 6 posto te rast koeficijenata i rast osnovice djelatnicima vrtića. Za implementaciju sustava HMS iz proračuna je izdvojeno 12 tisuća eura. Vizija i misija Grada Varaždina je osigurati da obroci u dječjim vrtićima prate najviše standarde kvalitete prehrane kako bi se djeci prenijele zdrave prehrambene navike na vrijeme. Gradonačelnik Bosilj najavio je također energetsku obnovu vrtića u Biškupcu te spremnost projekta za izgradnju vrtića u Hrašćici kada se u svibnju izglasa proračun grada Varaždina.