play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sredinom ove godine napokon počinje dogradnja OŠ Ivanec 

  

Varaždinskoj županiji je za rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec odobreno 5,6 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Istovremeno su za dodjelu bespovratnih sredstava po istom javnom pozivu Ministarstva znanosti i obrazovanja prijavljeni projekti dogradnje područnih škola Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka, čija je ukupna procijenjena vrijednost 4 milijuna eura.  

Dogradnjom ovih triju škola Varaždinska županija će postati prva u Hrvatskoj koja će imati 100-postotnu pokrivenost jednosmjenskom nastavom koja će biti organizirana za učenike sve 33 osnovne i 30 područnih škola. Istaknuto je danas na konferenciji za novinare župana Anđelka Stričaka, njegove zamjenice Silvije Zagorec i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. Miroslava Huđeka.

Nakon 20-ak godina pokušaja, prtljanja i petljanja, došli smo na korak do dogradnje OŠ Ivanec. Primili smo odluku Ministarstva znanosti i obrazovanja u vrijednosti 5,6 milijuna eura ili 42 milijuna kuna, a sad predstoji potpisivanje ugovora. Građevinsku dozvolu i svu drugu potrebnu dokumentaciju smo već ishodili tako da će po potpisivanju ugovora biti pokrenut postupak javne nabave. Nadam se da će sami radovi početi već sredinom ove godine. U OŠ Ivanec će biti dograđeno 13 učionica, kuhinja, blagovaonica te spojni hodnici, odnosno sve što je potrebno da bi ta škola nastavu održavala u jednoj smjeni – istaknuo je župan Anđelko Stričak.

Dodao je da se sada čekaju odluke o financiranju dogradnje područnih škola na području Općine Petrijanec, pri čemu je vrijednost projekta dogradnje PŠ Strmec Podravski 1,3 milijuna eura, a PŠ Nova Ves Petrijanečka 2,7 milijuna eura.

Naš cilj je da školsku godinu 2025./2026. u svim osnovnim i srednjim školama, čiji osnivač je Varaždinska županija, započnemo s nastavom u jednoj smjeni. Upravo to smo zacrtali na početku mandata, kada smo naglasili da ćemo prvenstveno provoditi programe koji osiguravaju razvoj obrazovnog sustava kao sustava jednakih šansi. Uz navedene ključne projekte dogradnje, projektiramo 20-ak školskih sportskih dvorana u sklopu osnovnih i područnih škola, projektiramo dogradnju Glazbene škole u Varaždinu, a dvije škole, OŠ Jalžabet i stara zgrada OŠ Sveti Ilija, te dvorac Šaulovec su u programu energetske obnove. Vrijednost ovog investicijskog buma je između 94 i 100 milijuna eura – rekao je župan Stričak.

Pročelnik dr. sc. Huđek je napomenuo da je Varaždinska županija s 29. prosincem, kada su za dodjelu bespovratnih sredstava prijavljene dvije područne škole, završila s prijavama na prvi javni poziv.

Sad već pripremamo projekte za nova dva natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja, čija se objava očekuje u prvoj polovici ove godine. Prvi natječaj je za dodjelu bespovratnih sredstava za modernizaciju škola koje rade u jednoj smjeni, a kako bi se dodatno osposobile za program cjelodnevne nastave koji se u našoj županiji provodi u četiri osnovne škole. Mi ćemo se pripremiti tako da ćemo projekte naših škola prijaviti prvog dana objave natječaja, a radi se o proširenjima blagovaonica, sanaciji sanitarija i drugim sadržajima potrebnima za provođenje cjelodnevne nastave – naveo je dr. sc. Huđek.

Drugi javni poziv odnosit će na projekte izgradnje, rekonstrukcije i sanacije školskih sportskih dvorana po novim normativima, a bespovratna sredstva će se dodjeljivati po programu Konkurentnost i kohezija. – Pripremamo projekte i za taj poziv budući da naše područne škole imaju mogućnosti za tzv. male sportske dvorane. Krećemo „punom parom“, a vjerujem da će kompletan obrazovni sustav uz pomoć župana i Županijske skupštine sve to realizirati – zaključio je pročelnik Huđek.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%