play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sportski susreti umirovljenika Varaždinske županije okupili više od 500 sudionika

Članovi Udruge umirovljenika Grada Varaždina ukupni su pobjednici 29. županijskih sportskih susreta koji su održani u organizaciji Saveza umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije.  Drugo mjesto osvojili su članovi Udruge umirovljenika PU varaždinske, dok je treće mjesto pripalo umirovljenicima iz Općine Cestica. Natjecanje je okupilo 500-tinjak umirovljenika iz 32 udruge s područja Varaždinske županije koji su svoje snage odmjerili u pet disciplina; pikadu, šahu, beli, visećoj kuglani i streljaštvu. Umirovljenike je, u pratnji predsjednice Saveza, ujedno i županijske vijećnice Jadranke Bahlen, obišao župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

 

Naši umirovljenici koji su kroz svoj radni vijek gradili, razvijali i unapređivali našu županiju, i sada kada su u mirovini, svojim primjerom pokazuju da su i dalje itekako aktivni i korisni članovi našeg društva koji još puno toga imaju za pokazati i naučiti mlađe generacije. Stoga je naša obveza pružiti im skrb ne bi li u svojim zlatnim godinama uživali u što kvalitetnijem i bezbrižnijem životu. Varaždinska županija će i nadalje pratiti i podržavati aktivnosti Saveza, jer upravo uključivanje umirovljenika u društveni i sportski život, kao i povezivanje s ostalim udrugama i osobama treće životne dobi glavni je cilj Saveza, a sve kako se ne bi osjećali usamljenima, već kao važan kotač u razvoju našeg društva – rekao je župan Stričak, čestitavši svima na postignutim uspjesima.

 

Na području Varaždinske županije živi oko 42 000 umirovljenika. Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u svom sastavu ima 32 udruge/podružnice s oko 7300 članova. Varaždinska županija za provedbu Plana programa „Pružanje pomoći udrugama umirovljenika, članicama Saveza i organizacija aktivnosti za umirovljenike i starije osobe na području Varaždinske županije“ izdvaja 139.359,00 eura.

 

–      Kao Savez kontinuirano radimo na uključivanju naših članova u zajednicu u kojoj živimo. Stoga kroz cijelu godinu Savez provodi niz aktivnosti od redovnih koordinacija među udrugama umirovljenika, skupština, tribina, podjela uskrsnih i božićnih poklon paketa,  umirovljeničke kajkavijade, obilježavanja Dana starijih osoba, proslava 50 i 60 godina braka umirovljenika; a sportski susreti, kako na županijskoj, međužupanijskoj i državnoj razini, su jedni od njih – nabrojala je predsjednica Saveza Jadranka Bahlen, zahvalivši se Varaždinskoj županiji na kontinuiranoj podršci čime ostvaruju niz svojih aktivnosti i projekata.

Najbolje sa županijskih sportskih susreta očekuje odmjeravanje snaga na 17. državnim sportskim susretima umirovljenika koji će biti održani u svibnju u Međimurskoj županiji.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Lepoglavi održana izborna sjednica Skupštine LAG-a Sjeverozapad

    U Domu kulture u Lepoglavi u srijedu, 20. rujna, održana je izborna sjednica Skupštine Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad. Na sjednici je za predsjednika LAG-a ponovo izabran Marijan Škvarić, u sastav LAG-a Sjeverozapad učlanjena je Općina Gornji Kneginec, a članovi Skupštine usvojili su i Lokalnu razvojnu strategiju za novo programsko razdoblje do 2027. godine.   Članovi Skupštine, predstavnici civilnog, javnog i gospodarskog sektora, jednoglasno su usvojili odluku o učlanjenju […]

  today22/09/2023 1

  0%