play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sportska 2021. godina bila je vrlo uspješna godina za Varaždin

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina jednoglasno je prihvaćeno izvješće o radu i djelovanju Zajednice u 2021. godini te Plan aktivnosti za 2022. godinu.

U izvješću je istaknuto da je sportska godina za nama upamćena kao godina u kojoj je velikom mjerom pandemija koronavirusa diktirala održavanje sportskih natjecanja, a time i ostvarivanje kvalitetnih sportskih rezultata. No unatoč svemu, Zajednica je ulagala u razvoj klubova, sportsku infrastrukturu kao i organizaciju značajnih međunarodnih, tradicionalnih i državnih natjecanja. Još većim izdvajanjem za sport, standard funkcioniranja sportskih klubova podigao se na višu razinu, održala se postojeća kvaliteta rada i izvršila značajna ulaganja u stvaranje uvjeta za bavljenje sportom. Nastavljeno je ulaganje u sportski razvoj mlađih uzrasnih kategorija, gdje i rezultati nisu izostajali, posebno u pojedinačnim sportovima.

U 2021. godini Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina brojila je 127 članica, sportskih klubova koji dolaze iz 53 sporta. S 5179 registriranih sportašica i sportaša te sportašica i sportaša u sportskim školama, od čega 3510 mlađih od 20 godina te oko 1500 rekreativaca, svakako se Grad Varaždin može pozicionirati na sam vrh gradova u Republici Hrvatskoj s visoko razvijenom sportskom kulturom, odnosno shvaćanja korisnosti tjelesnog vježbanja. U 2021. godini čak 72 % sredstava iz Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina bilo je namijenjeno za aktivnosti mlađih uzrasnih kategorija, što je samo potvrda da uz maksimalne uvjete u doglednoj budućnosti i kvalitetni rezultati ne bi smjeli izostati. U 2021. godini u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina održani su sportski programi: 2. Humanitarna utrka grada anđela (9. svibnja), 1. Štafetni triatlon „Jurinih 3×1“ (27. lipnja), 20. varaždinska Biciklijada (18. rujna), a raznim sportsko-rekreativnim aktivnostima obilježen je Europski tjedan sporta (23.-30. rujna). Zajednica je sudjelovala u sportskom dijelu obilježavanja Dječjeg tjedna (listopad), kontinuirano dva puta tjedno provodi „Zdrav pokret“ (besplatan program rekreativnog vježbanja za Varaždinke i Varaždince). U ponoć, na prijelazu iz 2021. godine u 2022. godinu, startala je 43. Novogodišnja utrka, prvi sportski događaj u Hrvatskoj u novoj godini; te je tijekom zimskog odmora učenika organiziran 6. Zimski sportski višeboj (besplatan desetodnevni sportski program namijenjen učenicima trećih do osmih razreda gradskih osnovnih škola). Uz navedene priredbe, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, bila je suorganizator sportskim klubovima, članicama ZSUGV, u organizaciji brojnih tradicionalnih i međunarodnih sportskih priredbi. 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina, 3. Ljetni sportski višeboj i međunarodni Sportski susreti učenika srednjih škola Varaždina, Lendave i Zalaegerszega, nisu održani zbog epidemije virusa SARS-CoV-2.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina financirala je ili sufinancirala rad sportskih udruga – članica kroz 13 različitih programskih područja. U raspodjeli financijskih sredstava, kroz sva područja sporta participirale su 84 sportske udruge.

U 2022. godini u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina već su održane 43. Novogodišnja utrka i 6. Zimski sportski višeboj. Slijede Zdrav pokret (kontinuirano tijekom godine), Škola plivanja (ožujak/travanj), 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina (25.-29. travnja), 3. Humanitarna utrka grada anđela (14. svibanja), svečanost proglašenja najboljih sportaša grada Varaždina (svibanj), 21. Biciklijada grada Varaždina (4. lipnja), Međunarodni dan joge (lipanj), Škola rolanja (lipanj), 2. Štafetni triatlon „Jurinih 3×1“ (3. srpnja), 3. Ljetni sportski višeboj (lipanj/srpanj), Sportsko ljeto na Kapucinskom trgu (kolovoz), Europski tjedan sporta (23.-30. rujna), Sajam sporta grada Varaždina (listopad) i 16. Sportski susreti triju gradova: Varaždin, Lendava, Zalaegerszeg (jesen).

Izvješće o radu za prošlu te plan aktivnosti za ovu godinu naći će se i na sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina koja je najavljena za 15. ožujka. Skupštinari će razmatrati i Program javnih potreba u sportu Grada Varaždina koji je vrijedan 11.535.000,00 kuna.

Članovi Izvršnog odbora Zajednice jednoglasno su prihvatili i prijedlog da se u članstvo primi Triatlon klub „Sjever“ Varaždin.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Glazbeni doživljaji subotnjeg prijepodneva

  Glazbena subota, već dobro poznat i prihvaćen program kojim Turistička zajednica grada Varaždina oživljava staru gradsku jezgru vraća se ove subote, 11. svibnja, još atraktivniji. U prvom hrvatskom UNESCO-vom gradu glazbe, subotama u prijepodnevnim satima sve do 30. rujna, Varaždince i njihove goste gotovo na svakom koraku pratit će opuštajući zvuci i melodije. Dok šećete varaždinskim ulicama i trgovima ili ispijate kavu na za to omiljenim lokacijama, moći ćete uživati […]

  today11/05/2024 19

  0%