play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Spektakularnim nastupima u Novom Marofu završio drugi po redu COFA Festival

U Varaždinskoj županiji se od 9. do 14. srpnja održavao Međunarodni folklorni festival COFA. Drugo je to izdanje međunarodnog festivala, a nakon otvaranja festivala u Varaždinskim Toplicama, te nastupima diljem županije, čast svečanog zatvaranja pripala je Gradu Novom Marofu.

 

Šest folklornih skupina iz Rumunjske, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država, Meksika, Gruzije i Hrvatske za završnicu festivala pripremilo je pravi spektakl.

 

Prije svečanog zatvaranja, gradonačelnik Grada Novog Marofa, Siniša Jenkač, u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” ugostio je predstavnike međunarodnih folklornih skupina koje su ove godine sudjelovale u festivalu. Tom je prilikom delegacijama skupina predstavio bogatu povijest i kulturu Novoga Marofa te ih darivao prigodnim poklonima. Predstavnici skupina gradonačelniku nisu ostali dužni jer su i oni njemu pripremili simbolične poklone.

 

Gradonačelnik Jenkač zahvalio je svim sudionicima festivala što su došli u Hrvatsku, u Novi Marof, kako bi predstavili svoju tradiciju.

– Drago mi je da se ovakva vrste festivala održava upravo u našem gradu. Prilika je to za upoznati drugačije kulture, ne samo s naše strane, nego i strane naših gostiju. Imali smo čast predstaviti našu bogatu tradiciju i baštinu gostima. Mi izuzetno držimo do svoje kulture i njegujemo svoju tradiciju, a to najbolje pokazuje i činjenica da Savez tradicijske kulture svake godine završnicu svojih natjecanje organizira upravo u Novom Marofu. Ovaj festival važan je i za naše mlade ljude i zbog toga zahvaljujem KUD-u Novi Marof koji godinama radi na promociji naše kulture – rekao je gradonačelnik Jenkač te ujedno zahvalio i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog festivala, kao i svim folklornim skupinama, stranim i domaćim, koje su sudjelovale.

 

Nakon prijema kod gradonačelnika, kroz centar Novog Marofa uslijedio je defile folklornih skupina te nastup u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin”.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nagrađeni najuspješniji učenici

  Grad Lepoglava je i ove godine nagradio najuspješnije učenike iz osnovnih škola s gradskog područja. Za njih je 26. svibnja organiziran prijem na kojem im je, kao i njihovim mentorima, gradonačelnik Marijan Škvarić, uz čestitke na rezultatima ostvarenima na županijskim i državnim natjecanjima, uručio prigodne gradske nagrade. - Temelj razvoja Grada Lepoglave ulaganje je u mlade ljude i u njihovo obrazovanje. Pri tome poseban naglasak stavljamo na izvrsnost potičući učenike da budu najbolji […]

  today27/05/2021 145

  0%