play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije okupila više od 420 sudionika  

Više od 420 djece i mladih nastupilo je u utorak, 26. ožujka na 24. Smotri glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije. U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu predstavilo se 12 pjevačkih zborova osnovnih škola, dok je u revijalnom dijelu nastupio Tamburaški kvartet OŠ Kneginec Gornji.

– Glazbeno stvaralaštvo prisutno je u svim dijelovima naše županije, te nam je drago da se djecu i mlade potiče na aktivno bavljenje glazbom. Posebno nam je drago što broj zborova svake godine raste, danas je ovdje 100-tinjak sudionika više nego na prošlogodišnjoj smotri. Pohvaljujem sve učenice i učenike koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i marljivo vježbali za današnje nastupe. Posebno zahvaljujem njihovim učiteljima – mentorima koju su uložili i vrijeme i znanje kako bi članove svojih zborova uvježbali, da bi vještinu lijepog pjevanja podigli na višu, umjetničku razinu. Kažu da zborska glazba nije obična glazba, ona posebno pogađa u srce, jer se pjevanje temelji na suradnji i zajedništvu. Varaždinska županija i dalje će podržavati glazbeno-stvaralački interes djece i mladeži, jer ulaganjem u njih ulažemo u bolje i kvalitetnije društvo – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec koja je otvorila Smotru.

Zadovoljstvo nije krio tajnik Županijske smotre Stjepan Levanić.

– Mogu reći da je ova Smotra jedna od najboljih dosad. Tome svjedoči podatak da smo dosadašnjih godina ovu manifestaciju održavali u dva dijela, natjecateljskom i revijalnom. Prvi put se dogodilo da je prijavljeno 12 zborova i svi se natječu, što je ogroman napredak, a za to su najzaslužniji njihovi mentorirekao je Levanić.

Zborovi su nastupili u dvije kategorije. U A kategoriji (mlađi uzrast od 1. do 5. razreda osnovnih škola) predstavili su se pjevački zborovi OŠ Šemovec, OŠ „Petar Zrinski“ Jalžbabet, VI. OŠ Varaždin, OŠ „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, OŠ „Ivana Kukuljevića Sakcinskog“ Ivanec, I. OŠ Varaždin, OŠ Svibovec, „Uršuline zvjezdice“ iz Katoličke OŠ Svete Uršule Varaždin. U B kategoriji (stariji uzrast od 5. do 8. razreda osnovne škole) nastupili su zborovi OŠ Petrijanec, OŠ Novi Marof, „Uršuline zvjezdice“ Katoličke OŠ Sv. Uršule Varaždin, OŠ Vinica.

Organizatori 24. smotre su Glazbena škola u Varaždinu i Varaždinska županija.

 

REZULTATI 24. SMOTRE GLAZBENOG STVARALAŠTVA 

A kategorija

 1. „Uršuline zvjezdice“, Katolička OŠ Svete Uršule Varaždin, dirigent Višeslav Jaklin
 2. Pjevački zbor OŠ Šemovec, dirigentica Nikolina Gundić
 3. Pjevački zbor VI. OŠ Varaždin, dirigentica Tena Glavak

 

B kategorija

 1. „Uršuline zvjezdice“, Katolička OŠ Svete Uršule Varaždin, dirigent Višeslav Jaklin
 2. Pjevački zbor OŠ Novi Marof, dirigentica Željka Ratković
 3. Pjevački zbor OŠ Petrijanec, dirigentica Melita Bešvir i Pjevački zbor OŠ Vinica, dirigentica Gordana Kos Kolar

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%