play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Službeno otvoren obnovljeni Dječji vrtić Lepoglava

Rezanjem vrpce od strane gradonačelnika Grada Lepoglave Marijana Škvarića i saborskog zastupnika Predraga Štromara i službeno je 28. travnja 2021. godine otvorena rekonstruirana i dograđena zgrada Dječjeg vrtića Lepoglava.

„- Otvorenjem vrtića označili smo dosezanje postavljenog si cilja, a to je stvaranje uvjeta da sva djeca s gradskog područja mogu pohađati dječji vrtić bez listi čekanja. Nije lako bilo to ostvariti. Prije četiri je godine raspisan natječaj u okviru mjere 7.4.1. na koji smo, par sekundi po otvaranju natječaja, prijavili već spreman projekt koji je potom dobio zeleno svjetlo. Godinu dana kasnije potpisali smo ugovor s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi te krenuli s natječajem za odabir izvođača radova koji su pokrenuti 2019. godine. Rezultat svega toga je ne samo ova zgrada ljepotica, već smo stvorili uvjete za demografski napredak omogućivši mladim obiteljima smještaj djece u vrtić na području Grada Lepoglave. Omogućili smo i gospodarske aktivnosti te zaposlili desetak, uglavnom mladih ljudi s gradskog područja. Sve smo to učinili unatoč zaprekama na koje smo nailazili – otežani pronalazak izvođača radova i pandemija izazvana koronavirusom koja nas je pogodila u jeku radova. No, sve smo to uspješno prevladali i uspjeli ostvariti zacrtani cilj. Važno je istaknuti da smo paralelno radili na još jednom dječjem vrtiću. Naime, pokrenuli smo izgradnju vrtića u Višnjici. Vjerujem da sam gradonačelnik jedinog grada u Hrvatskoj koji je paralelno radio na izgradnji dva vrtića. Uz oko 13 milijuna kuna kolika je vrijednost projekta rekonstrukcija i dogradnje zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, za što je oko 6.7 milijuna kuna osigurano iz fonda EU, vrtić u Višnjici vrijedan 4.5 milijuna kuna izgradili smo svojim vlastitim sredstvima. Tako smo u predškolski odgoj uložili oko 18 milijuna kuna ili jedan cijeli godišnji izvorni proračun Grada Lepoglave“ – istaknuo je gradonačelnik Škvarić uputivši zahvale bivšem ministru graditeljstva Predragu Štromaru, Ministarstvu poljoprivrede, djelatnicama Dječjeg vrtića Lepoglava i svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

Ispred Ministarstva poljoprivrede pohvale je Gradu Lepoglavi na realiziranom projektu uputio Krunoslav Lukačić, posebni savjetnik ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

 

„- Ovdje u Lepoglavi se potvrđuje da mjere ruralnog razvoja imaju smisao. Od milijun eura koliko je iznosila maksimalna potpora, Grad Lepoglava je ostvario gotovo sedam milijuna kuna potpore što znači da je ostvario gotovo maksimalnu potporu. Time je u Gradu Lepoglavi nastavljeno korištenje sredstva iz fondova Europske unije što je gradonačelnik Marijan Škvarić već uspješno činio koristeći potpore i iz pretpristupnih fondova“ – rekao je Lukačić dodavši da Ministarstvo poljoprivrede na čelu s ministricom Marijom Vučković planira i u budućem periodu raspisati natječaj za izgradnju komunalne i društvene infrastrukture.

Saborski zastupnik Predrag Štromar, koji je kao ministar graditeljstva i prostornog uređenja položio kamen temeljac prigodom početka radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, pohvalio je gradonačelnika istaknuvši da intenzivno radi na stvaranju boljih uvjeta života za građane Grada Lepoglave. „- Više se ne može govoriti da je Lepoglava ruralni kraj zato što nema uvjete života kao urbane sredine. I ovdje se stvaraju uvjeti života kao u velikim gradovima. Na nama je da sada omogućimo roditeljima da više ne plaćaju boravak svoje djece u dječjim vrtićima, a što nam je u planu i učiniti“ – poručio je Štromar.

 

Ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak Ribić poručila je da je želja svih da vrtić uvijek bude ispunjen dječjim glasovima i osmjesima, zadovoljstvom roditelja te srećom djelatnika te da u njemu još mnoge generacije provode sretne i bezbrižne dane svog djetinjstva.

 

Obnovljeni vrtić u Lepoglavi otvoren je uz pjesme veselih mališana koji su poklonima zahvalili na tome što im je omogućeno da vrtićke trenutke provode u obnovljenom vrtiću. Vrtiće je blagoslovio lepoglavski župnik vlč. Nenad Piskač.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Varaždin potiče građane na uzgoj zdrave hrane

  Grad Varaždin će i ove godine provesti mjeru poticanja građana na uzgoj zdrave hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva vlasnicima i/ili posjednicima prihvatljivog zemljišta pogodnog za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Za ovu mjeru poticanja Grad Varaždin je osigurao ukupno 94.000 kg organskog peletiranog gnojiva. Zainteresirani građani Grada Varaždina mogu već od danas podnijeti prijavu putem online obrasca koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina. Javni poziv je […]

  today29/05/2024 1

  0%