play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sjednica Vijeća Općine Vidovec: vrtić “Škrinjica” dobio novu ravnateljicu

Održana je sjednica Općinskog Vijeća Općine Vidovec. Vijećnici su podržali polugodišnji izvještaj o radu općinskog načelnika i polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. Kako je rekao načelnik Općine Bruno Hranić u izvješću o radu načelnika pobrojane su sve aktivnosti koje su realizirane. Većinom glasova prihvaćeno je izvješće o izvršenju Proračuna Općine Vidovec za prvu polovicu ove godine. „Imamo nešto manje prihode nego smo planirali, stvorio se određeni manjak no vjerujem da će se do kraja godine financije poravnati. Radit ćemo rebalans jer su se neke stvari promijenile, od toga da imamo otplatu kredita za vrtić, imamo više zaposlenika u vrtiću te tri puta više izdajemo za njihove plaće. Također otplaćujemo svoj dio za izgradnju kanalizacije. Vjerujem da će iduća godina biti puno bolja“ nastavio je Hranić dodavši kako je Općina Vidovec jedna od rijetkih općina koja je direktno pomagala svojim poduzetnicima za vrijeme pandemije. Prihvaćen je i polugodišnji izvještaj o izvršenju plana razvojnih programa Općine Vidovec za prvu polovicu 2021. godine. Na sjednici je prihvaćen  je prijedlog Rješenja o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Škrinjica. Nakon ostavke dosadašnje ravnateljice, raspisan je natječaj te je za novu ravnateljicu imenovana Vida Risek. Kako je rekao načelnik Vidovca Bruno Hranić, nova je ravnateljica pokrenula nove programe, poput suradnje s UNICEF-om i resornim ministarstvom, a obuhvaćeni su i novi programi poput učenja engleskog jezika.

Na sjednici je i donesena je i Odluka o kriterijima, mjerilima i postupku dodjele prostora u općinskom vlasništvu na korištenje udrugama. Radi se o prostorijama smještenima u općinskoj zgradi gdje je do nedavno bio stari vrtić. Prostorije su uređenje i opremljenije novim namještajem kojeg je donirala jedna tvrtka. „Sada slijedi raspisivanje natječaja za naše udruge kako bi ih smjestili u adekvatne prostore, a to će i poboljšati kvalitetu njihovog  rada “, zaključio je načelnik Bruno Hranić. Na sjednici općinskog Vijeća Općine Vidovec, vijećnici su dali pozitivno mišljenje o ulasku Općine Vidovec u obuhvat većeg urbanog područja grada Varaždina, koje se formira zbog mogućnosti korištenja sredstava namijenjenih održivom urbanom razvoju putem integriranih teritorijalnih ulaganja -ITU mehanizam u razdoblju od 2021. do 2027. godine. „ ITU mehanizam je jako dobar za našu općinu. Stvara se jedno urbano područje oko grada Varaždina, gdje ćemo iskoristiti određene mogućnosti u novom financijskom razdoblju EU 2021.-2027. da sa svim ostalim jedinicama lokalne samouprave pokrenemo niz projekata i povučemo sredstva iz europskih fondova, rekao je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Maruševec potiče poljoprivrednu proizvodnju

    Općina Maruševec je i ove godine omogućila poljoprivrednicima prijavu projekata za sufinanciranje kroz “ Program potpora u poljoprivredi Općine Maruševec za razdoblje 2023.- 2025. godine“. -Radi se o financijskoj pomoći kroz koje Općina Maruševec građanima poljoprivrednicima izlazi u susret u cilju povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i porasta dostupnosti raspoloživih sredstava iz EU fondova što će doprinijeti povećanju konkurentnosti gospodarskog sektora i razvoju poslovanja na području Općine - naglašava načelnik […]

  today22/05/2024 1

  0%