play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

SDP organizirao humanitarnu akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine”

Socijaldemokratski Forum žena Hrvatske već tradicionalno svakog proljeća organizira humanitarnu akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine”. Ova hvalevrijedna akcija održana je prošle subote i u Varaždinu gdje su građani simboličnim donacijama za tulipane rado podržali ovu inicijativu kako bi doprinijeli aktivnostima i radu Zaklade Ana Rukavina. Forumašicama se u prikupljanju donacija pridružila saborska zastupnica SDP-a i predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora koja je istakla kako se sredstva prikupljaju za banku krvi koja omogućava da se spase brojni životi.

“Bez Zaklade ti život ne bi bili spašeni, stoga Socijaldemokratski Forum žena podupire rad Zaklade i gradovima diljem Hrvatske organizira prodaju tulipana. Građani ih kupuju i time doniraju prijeko potreban novac za spas života” – naglasila je Antolić Vupora dodavši kako je ovo samo jedna u nizu brojnih humanitarnih akcija u kojima sudjeluju.

“I ubuduće ćemo provoditi ovu važnu akciju. Uz to, imamo i božićne akcije u kojima svake godine prikupljamo sredstva za po jednu obitelj, za Uskrs organiziramo izložbu pisanica te isto tako taj novac doniramo obitelji u potrebi. Pritom nikako nismo skloni tome da njihova imena objavljujemo, jer uvijek želimo darovati novac nekome kome je stvarno potreban, a da pritom ne skupljamo jeftine političke poene” – zaključila je Antolić Vupora.

 

Akciju su rado podržali i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj te zamjenik gradonačelnika i predsjednik GO SDP-a Varaždin Miroslav Marković.

 

“Zaklada financira rad istraživanja matičnih stanica koštane srži koja spašava živote. Ovo je dobra stvar za svakoga. Odvojiti 10 ili 15 kuna za tulipan je simbolično, a time pomažemo da se spase mnogi životi” – kazao je Marković te dodao kako sudjeluju u sličnim akcijama uvijek kada se god ukaže prilika ili potreba, a Forum mladih i Forum žena SDP-a grada Varaždina brzo se angažira i organizira humanitarnu akciju.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Potpisan okvirni trogodišnji sporazumi za prijevoz osnovnoškolaca vrijedan više od 20 milijuna kuna

  Župan Anđelko Stričak potpisao je u Županijskoj palači s direktorima Ivicom Presečkim iz Autobusnog prometa Varaždin d.o.o. i Krešimirom Čumbrekom iz tvrtke Vincek d.o.o okvirni trogodišnji sporazumi za usluge prijevoza učenika osnovnih škola na području Varaždinske županije. Sporazum je vrijedan 20.2 milijuna kuna, a prijevoz se odnosi na 31 osnovnu školu čiji osnivač je Varaždinska županija nešto više od 4300 osnovnoškolaca. Župan Stričak kazao je kako je Varaždinska županija kao […]

  today10/06/2021 77

  0%