play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Savjetovanje – poslovnik o radu Gradskog vijeća Grada Varaždina

U razdoblju do 20. studenog 2022. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom usvajanja Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Varaždina.  Gradsko vijeće Grada Varaždina donijelo je Poslovnik o radu Gradskog vijeća 2014. godine, a nakon toga njegove izmjene i dopune 2021. godine, usklađene s izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i izmjenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima. Ovim Nacrtom Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Varaždina preciznije se utvrđuju neke njegove dosadašnje odredbe za koje se pokazalo u praksi da ih treba mijenjati.

Poslovnikom o radu Gradskog vijeća uređuje se unutarnje ustrojstvo i način rada Gradskog vijeća i to: sazivanje i konstituiranje Vijeća, prava, obveze, odgovornosti i dužnosti članova Vijeća, izbor i razrješenje predsjednika i potpredsjednika Vijeća, odnos Vijeća i gradonačelnika Grada Varaždina, način rada radnih tijela Vijeća, način i postupak donošenja akata Vijeća, odlučivanje i glasovanje, poslovni red na sjednici Vijeća, javnost rada u Vijeću i ostala pitanja značajna za rad Gradskog vijeća.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-sa-zainteresiranom-javnoscu-2022-godini/ pod rednim brojem 2.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 20. studenog 2022. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, Varaždin, s naznakom: „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Poslovnika o radu Gradskog vijeća Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: zvjezdana.horvat@varazdin.hr.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilazak nove škole u Svetom Iliji, Stričak zadovoljan radovima

  Saborski zastupnik Anđelko Stričak u pratnji općinskog načelnika Marina Bosilja i ravnateljice škole Anđelke Rihtarić obišao je radove na izgradnji nove osnovne škole i dvorane u Svetom Iliji. Radovi na izgradnji traju punih 9 mjeseci, a do kraja ovoga mjeseca školska dvorana i škola bit će stavljene pod krov, dok se završetak radova očekuje početkom jeseni. Projekt izgradnje premašuje 55 milijuna kuna što je daleko van Općinskih i županijskih mogućnosti. […]

  today05/03/2021 39

  0%