play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Savjet za sigurnost prometa na cestama održao redovnu sjednicu

U Županijskoj palači u Varaždinu  Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije održao je svoju sedmu sjednicu na kojoj se razgovaralo o aktivnostima ŽUC-a, HC-a, HAC-a i PU varaždinske, ali i o provedbi preventivno edukativne akcije “Sigurno u školu s HAK-om”.

Sjednici su nazočili i župan Anđelko Stričak kao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen. Župan je tom prilikom pohvalio rad članova Savjeta koji konkretnim idejama i inicijativama rade na sigurnosti prometa na našim cestama, a osvrnuo se i na uspješnu te konstruktivnu suradnju s HC-om, HAC-om, PU varaždinskom i ostalima.

Predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama dr.sc. Zvonimir Sabati rekao je kako je sigurnost na cestama Varaždinske županije u ovoj godini ista kao i prethodnih godina. Također je spomenuo inicijativu savjeta, odnosno  inicijative Policijske uprave varaždinske vezano uz nabavu reflektirajućih prsluka za bicikliste i inicijativu HAK-a vezano uz sigurnost djece u prometu.

-Cilj akcije je povećanje sigurnosti biciklista, posebice u vrijeme jeseni prilikom većih magli. U prvoj fazi bismo krenuli s otprilike tisuću reflektirajućih prsluka i vjerujemo da bi to polučilo rezultata. Naime, prvotna ideja Policijske uprave je bila da uz prvu opomenu biciklist dobije i besplatni prsluk, što bi značilo i upozorenje biciklistima da moraju zbog svoje sigurnosti i sigurnosti drugih nositi prsluk – rekao je Sabati.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec je informirao prisutne kako se ove godine na prometnicama PU varaždinske dogodila ukupno 472 prometna nesreća, a to je deset posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Ono što je najbitnije, imali smo manje teških prometnih nesreća za čak 44 posto. To su nesreće u kojima su osobe smrtno stradale ili zadobile teške tjelesne ozljede. Nadamo se da nadolazeći mjeseci, poglavito sedmi i osmi mjesec, neće narušiti stanje sigurnosti cestovnog prometa . Pojačat ćemo  nazočnost policijskih službenika na prometnicama te će se sva raspoloživa tehnika i oprema koju PU varaždinska ima za nadzor brzine i testiranje vozača staviti na teren. Nadamo se da će ove preventivne akcije koje provodimo preko Savjeta za sigurnost cestovnog prometa i što se tiče nabave reflektirajućih prsluka, doprinijeti tome da imamo i manje stradalih pješaka i biciklista jer ćemo ih s prslucima nastojati učiniti vidljivijima. Tako dugo ćemo nadzirati ovu kategoriju sudionika u prometu dok ne dođemo na postotak korištenja reflektirajućih prsluka barem preko 90 posto– zaključio je Posavec iz PU varaždinske.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste, Tomislav Osonjački, je istaknuo kako je  ova godina specifična, jer osim redovnog održavanja, postoje dodaci od prijašnjih godina, a u svibnju je Varaždinsku županiju pogodila i velika elementarna nepogoda u vidu poplava.

-Inače, u fazi je završetak projekta 25 klizišta, 55 km ceste po55 km ceste po županijskim i lokalnim cestama. Za nova klizišta tek radimo projekcije i ove godine ćemo krenuti samo s tim cestama koje su zatvorene. Ostalo ćemo vidjeti u sljedećem razdoblju da li ćemo s našim sredstvima uspjeti sanirati nova klizišta ili ćemo morati tražiti pomoć Ministarstva. Trenutno  asfaltiramo cestu Nova Ves, zatim imamo veliki projekt u Knegincu Gornjem, kružni tok u Svetom Petru u ludbreškom kraju kao i određene manje zahvate redovnog održavanja. – rekao je Osonjački.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%