play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Saborska zastupnica Antolić Vupora: “Predlažemo mjere koje mogu zaštiti naše sugrađane, posebno umirovljenike!”

Saborska zastupnica i predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora predstavila je prijedlog SDP-a kojim bi mogao u dobrom dijelu zaštititi građane od divljanja cijena i vala poskupljenja kojima svjedočimo iz dana u dan. Naime, SDP kao stranka, traži hitno uvođenje novčanih potpora umirovljenicima za ublažavanje posljedica krize izazvane inflacijom i rast cijena energenata, hrane, stanovanja.

-Konkretno, tražimo potpore za sve umirovljenike s mirovinom manjom od 4.000 kuna. Ta bi se potpora isplaćivala u više mjesečnih rata i obuhvatila bi između 800 i 850 tisuća naših sugrađana u mirovini – pojasnila je Antolić Vupora ističući da se za tu mjeru hitno treba osigurati između 650 i 700 milijuna kuna.

Prema tom prijedlogu umirovljenicima s primanjima do 1.500 kuna osiguralo bi se 1.200 kuna potpora koje bi se isplaćivale kroz šest rata. Nadalje za umirovljenike koji imaju mirovinu između 1.500 i 2.000 kuna potpora bi bila 1.000 kuna s isplatom kroz 5 rata. Za one s mirovinom između 2.000 i 3.000 kuna potpora iznosi 600 kuna isplativa u tri rate te za one do 4.000 kuna mirovinom potpora bi bila 400 kuna i isplatila bi se u dvije rate.

Kako naglašava SDP-ova saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, osim hitne strategije o načinu ublažavanja posljedica ovih cjenovnih udara, Vlada Republike Hrvatske mora donijeti i reforme ključnih politika s ciljem smanjena prehrambene i energetske ovisnosti o uvozu.

– HDZ-ova Vlada na ove ogromne udare na džepove naših građana nudi vrlo nejasan odgovor i najavljuje donošenje mjera tek krajem veljače što je neprihvatljivo. Velik broj naših građana već ovako teško živi, a divljanje cijena dodatno pogoršava njihov položaj u društvu – završila je saborska zastupnica.

Osim uvođenja inflatornog dodatka za umirovljenike, čija je mirovina manja od 4.000 kuna, SDP traži i energetske vaučere i jednokratnu pomoć za socijalne skupine i ugrožene građane, a za poduzetnike oslobađanje od plaćanja naknada i parafiskalnih nameta te smanjenje PDV-a na povrće i ulja na 5 posto.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Dobra vijest! Stižu manji računi za otpad!

  Do sada je primjenjivan različiti obračun PDV-a. Na dio usluge obračunavano je 13%, a na dio 25% PDV-a, što je korisnike usluga Čistoće stavljalo u nepovoljniji položaj od korisnika usluga svih drugih poduzeća u Republici Hrvatskoj koja su sve stavke na računu obračunavala samo s 13%. „Jasno je kako to nije bilo ispravno i nije bilo u interesu korisnika usluga Čistoće. To smo nakon gotovo tri godine uspjeli ispraviti te […]

  today24/08/2021 56

  0%