play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

S robotima i umjetnom inteligencijom započeo jubilarni Tjedan karijera

Započeo je FOI-jev deseti Tjedan karijera – najveće karijerno događanje za studente koje se na Fakultetu organizacije i informatike održava od 18. do 22. listopada 2021. godine. Tjedan karijera je networking event koji omogućuje studentima svih godina i smjerova FOI-ja da iskoriste jedinstvenu priliku i povežu se s budućim poslodavcima već tijekom fakultetskih dana. Studenti ga prepoznaju kao idealno mjesto za dogovor oko obavljanja stručne prakse ili koriste za pronalazak studentskog zaposlenja jer spaja studente i njihove buduće poslodavce.

Ovogodišnji Tjedan karijera na FOI-ju ugošćuje gotovo 60 poslodavaca i studentima nudi preko 120 različitih aktivnosti! Kroz pet dana studenti imaju prilike sudjelovati na:

 • 4 panel diskusije na stručne teme
 • 27 radionica
 • razgovarati sa 57 poslodavca na Karijernom španciru, odnosno neformalno se umrežiti kroz razgovore 1 na 1
 • 3 pozvana predavanja međunarodnih stručnjaka
 • 4 online pitcha
 • 16 predstavljanja tehnologija i projekata poslodavaca
 • 1 tech showu

Od prvog Dana karijera koji se održao 2012. godine došli smo do desete obljetnice Tjedna karijera i tijekom ovih godina ugostili smo na FOI-ju zaista veliki broj poslodavaca. U našem radu, u radu Centra za podršku studentima i razvoj karijera – ključna su 3 partnera – poslodavci, studenti i alumniji, jer upravo zajedničkom suradnjom uspijevamo realizirati inicijative za zajedničku dobrobit. – naglasila je doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić, voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera. FOI već godinama razvija jedinstveni obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i inovacija s poslovnim aspektima struke te razvija sinergijski odnos Fakulteta i poslodavaca. – Na FOI-ju nastojimo, kroz nastavu i projektne aktivnosti integrirati čim više znanje i iskustvo iz prakse u nastavni proces. Važno nam je da poslodavci koji su naši partneri, sudjeluju u pripremi studijskih programa i daju nam povratnu informaciju o smjeru u kojem idemo. Inoviramo, važna nam je interdisciplinarnost koja je danas neophodna i pratimo razvoj tehnologija, pa smo na preddiplomskom studiju uveli i nove module vezane uz umjetnu inteligenciju i računalne igre. – rekla je prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica FOI-ja te istaknula kako je kroz suradnju s poslodavcima i obaveznu stručnu praksu po kojima je FOI još uvijek jedan od rijetkih fakulteta u Hrvatskoj tijekom Fakulteta zaposli više od 80% FOI-jevih studenata. Prateći tehnološke trendove, FOI je ovogodišnje otvorenje Tjedna karijera odlučio posvetiti nikad aktualnijoj temi umjetne inteligencije u kojoj su podršku dali uspješni FOI alumniji. Uvodno predavanje na temu „People&Robots: what’s next?“ održao je Matija Kopić, suosnivač i direktor hrvatskog proizvođača autonomnih logističkih robota Gideon Brothers koji je ujedno sudjelovao i na panel diskusiji posvećenoj temi umjetne inteligencije „AI@foi.unizg.hr“ . „Moj prvi poslovni pothvat, Farmeron, je izašao sa FOI-ja jer sam u okviru diplomskog rada razvijao tu aplikaciju. I upravo je studentsko vrijeme odlično vrijeme za eksperimentiranje poduzetničkih ideja. Važno je da studenti koji imaju neku ideju probaju jer na Fakultetu imaju odličnu podršku. FOI je uvijek bio mala, ali topla zajednica koja se podržava. Kroz inicijative poput Tjedna karijera mi poslodavci možemo prezentirati studentima što radimo, a njima otvoriti prozor prema temama budućnosti poput robotike i umjetne inteligencije koje će u budućnosti preplaviti svijet.” – istaknuo je Matija Kopić.

Uz njega, na panel raspravi sudjelovali su i FOI alumniji Marko Velić (Photomat) i Tajana Šokec Šelimber (KAIZEN IT), te Hajdi Ćenan (airt, CroAI) i Dražen Orešćanin (Poslovna inteligencija. „Na FOI-ju smo naučili kako učiti i kako pristupiti problemu. Svaki problem s kojim se susretneš ne znaš i možda i ne razumiješ, ali kreneš učiti i istraživati. Važno je povezati se s drugima koji ti mogu pomoći. I upravo je to ono što je na Fakultetu bilo najvažnije – pripremili su nas za aktivni poslovni život. A po izlasku s Fakulteta moraš neprestano učiti i usavršavati se.” – naglasila je Tajana Šokec Šelimber, FOI alumni, dobitnica Rektorove nagrade za uspješan projekt realizacije prve virtualne asistentice na Fakultetu B.A.R.I.C.A.

U narednim danima FOI-jevci će imati prilike doznati tehnološke novosti, saznati koje su to meke vještine (soft skills) poslodavcima važne kod budućih zaposlenika te čuti kako pokrenuti vlastito poslovanje od uspješnih FOI alumnija. Studenti će se družiti s panelistima iz Infinuma, Nanobita, Infobipa, CROZ-a, Speck-a, Mobilisisa, ecx.io-a i drugih poduzeća.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 79

  0%