play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Rotary klub Varaždin 1181 svečano obilježio dva desetljeća postojanja

U prepunoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu ovog petka obilježeno je dva desetljeća postojanja Rotary kluba Varaždin 1181. Osnovan 26.04.2003., od samog početka svog djelovanja, pod predsjedanjem prvog predsjednika Nikice Daraboša, Klub je bio mješovitog članstva, iako su uglavnom prevladavali muški članovi. No, danas je to klub u kojem ima više članica koje svojim šarmom i radom daju dodatnu dozu humanosti. Dvadeset godina u životu neke organizacije i jest i nije malo. Osvrćući se danas unatrag, svjedočimo nizu malih i velikih uspjeha, djelovanju u raznim segmentima društvenog života, od socijalnog, preko kulture, do znanosti i naprednih tehnologija.

“Prvih godina fokus djelovanja kluba bio je usmjeren na organizaciju humanitarnih koncerata i kazališnišpredstava, a jedna od najvećih akcija iz tog ranog perioda djelovanja bila je akcija “Glumci za kazalište”, koja je okupila osamdesetak najpoznatijih hrvatskih glumaca, a čija je namjena bila prikupljanje sredstava za izradu svečanog zastora HNK Varaždin. Tijekom narednih godina uz humanitarne projekte klub se usmjerio na projekte služenja zajednici. Nastali su tako tradicionalni Rotary Business Forum, niz predavanja otvorenih za javnost prominentnih domaćih i inozemnih predavača te kulturna i sportska događanja. Sve sa željom da se doprinese kvaliteti življenja lokalne zajednice“- ističe predsjednik RC Varaždin 1181 Stiven Toš.

Neki od najpoznatijih projekata RC kluba Varaždin 1181 su “STEM laboratorij”, “Rotary plastenici za Banovinu”, gradnja kuća za potresom stradale na Baniji, “Business forum” te mnogi drugi.

Ovom posebnom prigodom, predstavljena je monografija Kluba čiji glavni urednik je Josip Stanek, autor tekstova je Darko Mehun. Godine su ispisale mnogo priča, donijele mnogo uspomena, a sama večer proslave jubileja imala je također posebnu humanu notu tijekom koje su sva sredstva od prodaje tombola i monografija bila usmjerena u rad Udruge distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina.

Brojnim rotarijankama i rotarijancima, obratila se asistentica Guvernera Rotary Districta 1913, Nataša Drvenkar, a nazočne je pozdravio i gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj.

Tijekom večeri dodijeljene su i priznanja za dugogodišnji rad Kluba, a ujedno i za kontinuirani doprinus u suradnji s Klubom. Priznanje je posthumno dodijeljeno prof.dr.sc. Franji Šulaku – kumu kluba, članu RC Varaždin koji je  preminuo 2009.

Također, priznanja su uručena i Velimiru Ostoiću, Danijelu Joziću, te članovima Rotary kluba Varaždin 1181 koji su od samog početka u klubu, a to su Ignac Klarić i Dražen Košćec.

U nezaboravnom svečanom programu sudjelovali su Blanka Tkalčić, Danijel Oto, Hrvoje Šenjug i Mihael Gyorek, a svojim nastupom oduševili su i Elena Weiser i Andrej Detelj.

Službeni program vodili su Morana Kiš i Frano Ridjan.

 

Foto: Siniša Sović

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 4 1

  0%