play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Rotary Business Forum – „Vinarstvo u Hrvatskoj – održivost ekonomije organskog rasta”

 Jubilarni 10. Rotary Business Forum 2023, pod nazivom : „Vinarstvo u Hrvatskoj – održivost ekonomije organskog rasta održat će se u subotu, 21.10.2023. s početkom u 11:00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu u organizaciji Rotary kluba Varaždin 1181..

Vinarstvo u Hrvatskoj kao grana ekonomije je velikim djelom u rukama manjih obiteljskih vinarija, jer oko 50% ukupno proizvedenih količina na tržištu dolazi iz takvih vinarija. Varaždinski kraj, kao i gotovo cijela Bregovita Hrvatska utvrda su upravo takve tradicije, manjih vinogradarskih posjeda i vinskih podruma koji funkcioniraju kao mikro ili mala poduzeća. Među njima postoje razlike u vidu porijekla kapitala, to jest, neki su nastali kao desetljetna ili stoljetna obiteljska tradicija postupnog rasta, drugi su sasvim novi i posljedica greenfield investicija poduzetnika koji su kapital stekli u drugim djelatnostima, a treći su također novi poduzetnici, ali koji svoj vinski razvoj financiraju iz organskog rasta, to jest žive i ulažu isključivo od prodaje vina. P

anel sastavljen od tri etablirana vinara (Krauthaker, Kozlović i Krajančić), koji su svoje vinarije izgradili kroz njegovu najzahtjevniju formu, onu organskog rasta, prepričati će sudionicima foruma put koji su prošli, kada su dosegli trenutak povrata investicije, upozoriti na zamke koje vinske poduzetnike čekaju na tom putu i na kraju ispričati kada su spoznali i kada su bili sigurni da su uspjeli. Gosti će na samom kraju biti otvoreni i za pitanja iz publike. Nakon panela i kratke pauze sve će sudionici Foruma moći kušati vina od probranih vinara Bregovite Hrvatske i gostiju panela.

Kotizacija za sudjelovanje na Rotary Business Forumu iznosi 40 € i uključuje degustaciju vina. Sva prikupljena sredstva usmjerit će se u podršku odabranim udrugama i institucijama na području Varaždinske županije. Molimo vas da se prijavite putem sljedeće poveznice: Prijavnica za RBF 2023.  Za potvrdu svoje prijave, molimo vas da izvršite uplatu na račun RC Varaždin 1181 s IBAN brojem: HR5641240031133000461. U opisu plaćanja navedite “RBF Ime Prezime” i iznos od 40€.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%