play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Robert Maček istaknuo kandidaturu za gradonačelnika Grada Lepoglave

Uz poruku „ZAJEDNO za naš grad” u Lepoglavi je svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček. Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tijekom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana.

– Brojni su projekti i programi, koji su imali snažan utjecaj na podizanje kvalitete života u Gradu Lepoglavi i razvoj našeg grada, realizirani uz moje aktivno sudjelovanje u njima, bilo kao inicijator, nositelj ili konstruktivan partner – istaknuo je Maček, dodavši da nikad nije dopuštao da politikantstvo ili bilo kakvi drugi interesi ugroze realizaciju projekata i programa važnih za razvoj Grada Lepoglave.

– Dobrobit grada i građana uvijek su mi bili na prvom mjestu, a tako će biti dalje – poručio je Maček te predstavio osnovne smjernice programa čijom realizacijom, kao gradonačelnik, želi ostvariti zacrtani cilj – grad koji građanima pruža sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život.

Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom. Važan segment programa je i gospodarski razvoj Grada Lepoglave, bez kojeg je, ističe se u programu, teško ostvariti svaki drugi razvoj. Privlačenje investitora u poduzetničku zonu i njeno daljnje širenje u okvirima interesa ulagača, uz pogodnosti koje će im se nuditi, predstavljaju temelje za gospodarski razvoj, kojem bi snažan zamah trebala dati i izgradnja poduzetničkog inkubatora, u kojem bi brojni mladi poduzetni građani, postojeće i buduće tvrtke i obrti pronašli toliko potreban prostor za rad i okruženje koje će im, uz gradske potpore, biti snažan vjetar u leđa na njihovom poduzetničkom putu.

S obzirom na to da kontinentalna Hrvatska postaje značajan dio turističke ponude Hrvatske, važno je ne propustiti prigodu da njen dio postane i Grad Lepoglava, koji turističkom tržištu može ponuditi svoje posebnosti, bogatu tradiciju, kulturu, povijest, kao i ljepotu krajobraza te gastronomiju. U planu je poticanje razvoja turističke ponude kojoj su nositelji sami građani te aktivno sudjelovanje u razvoju potrebne turističke infrastrukture, kao što je muzejski prostor, u kojem bi na jednom mjestu bila predstavljena baština lepoglavskog kraja te njegovo bogato kulturno nasljeđe.

Iako je Lepoglava administrativno grad, riječ je o većinom ruralnom području, pogodnom za razvoj poljoprivrede. Okrupnjavanje zemljišta, a prije svega razvoj obiteljskih poljoprivrednih

gospodarstava temelj su razvoja poljoprivredne proizvodnje – vinogradarstva, voćarstva, stočarstva i peradarstva. Plasman proizvoda na tržište osigurao bi se kroz zadruge, ali i u okviru lokalne turističke ponude. Razvoju poljoprivredne proizvodnje snažan zamašnjak bit će Grad Lepoglava dodjelom bespovratnih potpora.

Nekad sveučilišni grad, Grad Lepoglava ima sve preduvjete za vraćanje tog prestižnog statusa kroz suradnju sa Sveučilištem Sjever i Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina, čiji bi se nastavni programi, u jednom dijelu, mogli odvijati upravo u Lepoglavi. Uz obnovu statusa sveučilišnog grada, ostvarili bi se brojni drugi benefiti koji bi pozitivno utjecali na razvoj i drugih segmenata važnih za cjelokupni razvoj Grada Lepoglave – gospodarskog, obrazovnog, društvenog i demografskog.

Potpora obrazovanju na svim razinama ne smije biti trošak, već ulaganje u budućnost. Stoga je u planu povećanje ulaganja u obrazovanje kroz povećanje gradskih potpora obrazovnim procesima, pa tako i iznosa stipendija za studente.

Ne samo mladima, obrazovanje mora biti dostupno i građanima starije životne dobi, koji kroz doškolovanje ili prekvalifikaciju mogu biti konkurentniji na tržištu rada. Grad Lepoglava poticat će i podupirati i takvo obrazovanje.

Razvoj društvenog segmenta također je u fokusu izbornog programa. Potpore sportu usmjerit će se stvaranju zdravih temelja za njegov razvoj, s naglaskom na provođenje svih sportskih aktivnosti koje pridonose zdravijem i sadržajnijem životu mladih, ali i svih ostalih generacija građana. Udruge građana neizostavan su čimbenik razvoja svake sredine, pa tako i Grada Lepoglave, koji i nadalje treba podupirati njihov rad. Riječ je o davanju potpore vlastitim građanima koji svojim angažmanom daju dodatan doprinos razvoju našeg grada.

Predstavio je Maček dio svog izbornog programa koji, istaknuo je, nudi rješenja za podizanje kvalitete života u Gradu Lepoglavi. Pozvao je građane da u naredne četiri godine surađuju na dopuni programa i na taj način pridonesu uređenju grada u kojem je zadovoljstvo živjeti.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  KUD Klaruš nastupio na 54. Voloderskoj jeseni

  Poznata gospodarsko-kulturna manifestacija Voloderska jesen najveća je i najstarija manifestacija posvećena običajima vezanim uz berbu grožđa, a predstavlja jedan od najvećih sajmova vina i mošta u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ovogodišnja manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a tijekom višednevnog trajanja manifestacije, održano je mnoštvo gospodarskih, turističkih i kulturnih događaja. Po prvi puta, ove su godine članovi KUD-a „Klaruš“ Maruševec nastupili na manifestaciji te predstavili svoj maruševečki kraj […]

  today17/09/2021 8