play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Rezultati provedene akcije “Pješaci i biciklisti”

Jučer, 27. listopada od 6 do 9 i od 19 do 23 sata na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“ usmjerena na nadzor poštivanja propisa od strane pješaka i biciklista, te vozača motornih vozila koji krše propise na štetu spomenutih kategorija sudionika.

Za vrijeme akcije utvrđena su ukupno 62 prekršaja, od kojih 58 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 4 ostala prekršaja.

Najviše prekršaja počinili su biciklisti nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću te pješaci prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza i prelaskom preko pješačkog prijelaza na znak crvenog svjetla. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dodjeljene potpore iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”

  U Županijskoj palači u Varaždinu održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijske potpore na području prevencije kriminaliteta iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ Varaždinske županije. Naime, početkom ožujka ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za: preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili projekte koje se kontinuirano provode određeno vrijeme i prepoznati su kao učinkoviti u prevenciji kriminaliteta, odnosno za nove preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili […]

  today07/06/2023 5

  0%