play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Rezultati provedene akcije “Pješaci i biciklisti”

Jučer, 27. listopada od 6 do 9 i od 19 do 23 sata na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“ usmjerena na nadzor poštivanja propisa od strane pješaka i biciklista, te vozača motornih vozila koji krše propise na štetu spomenutih kategorija sudionika.

Za vrijeme akcije utvrđena su ukupno 62 prekršaja, od kojih 58 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 4 ostala prekršaja.

Najviše prekršaja počinili su biciklisti nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću te pješaci prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza i prelaskom preko pješačkog prijelaza na znak crvenog svjetla. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Od posljedica koronavirusa preminulo osam osoba

  U Varaždinskoj županiji jučer su potvrđena 143 nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirano 399 osoba. Preminulo je osam osoba. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 249 pacijenata, od kojih njih 22 na respiratoru. Oporavilo se 235 oboljelih od koronavirusa i broj aktivnih slučajeva je 1.553. Cijepljenje će ovaj tjedan biti organizirano u Općoj bolnici Varaždin u dvorani 1 u podrumu Kirurgije i to danas i u petak […]

  today30/11/2021 4