play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Rezultati foto natječaja Radija Megaton “Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija”

Završio je Foto natječaj „Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“ koji je ove godine po prvi puta organizirao Radio Megaton. Želja je bila potaknuti slušatelje da uobliče ljepotu Varaždinske županije u fotografiju koja će tako postati najljepša razglednica našega kraja.

 

Pristiglo je 119 autorskih fotografija, no propozicijama je udovoljilo njih 87. Naime, svaki se autor mogao prijaviti samo s jednom fotografijom koja je trebala biti fotografirana isključivo na području Varaždinske županije s motivima prirode, naselja, povijesti, kulture, običaja, manifestacija, gastronomije, turizma, zabave, sporta i života ljudi. Fotografije nisu smjele biti obrađene, osim osnovne korekcije svjetla i boje, bez autorskih potpisa i rubova, minimalnih dimenzija 3.600 x 2.400 piksela za vodoravne i 2.400 x 3.600 piksela za okomite fotografije.

 

Natječaj je bio otvoren od 6. do 26. rujna 2021. godine. Nakon toga uslijedilo je ocjenjivanje pristiglih fotografija, a o čemu je odlučivao žiri u sastavu Miran Bojanić Morandini – direktor Turističke zajednice Varaždinske županije, Siniša Sović – profesionalni fotograf i Marlon Janiček – fotograf i djelatnik Radija Megaton. Prema njihovom sudu, najbolju je fotografiju snimio Luka Barila iz Črešnjeva koji je fotografijom nazvanom „Snježno kraljevstvo“ osvojio žiri.

Luka Barila – “Snježno kraljevstvo”

Luki Barili iz Črešnjeva čestitamo na osvojenoj nagradi. Nagrada je: boravak u kući za odmor “Villa Issa” u Vrtlinovcu do 6 osoba, u danima vikenda od petka u 17 sati do nedjelje u 16 sati u razdoblju od 8. listopada 2021. do 1. svibnja 2022. godine te osiguran dnevno po jedan obrok iz Restorana pizzerije 4M za osobe koje borave u kući.

 

Uz Luku, koji je dobio glavnu nagradu, još će troje autora dobiti utješne nagrade. Dobitnici su: Antonio Šebrek iz Tuhovca koji je poslao fotografiju „Brežuljak i crkva u maglovitoj idili“, Zoran Stanko iz Ivanca s fotografijom „Jesenja magla – Ivanec“ i Tea Migač iz Strmca Podravskog s fotografijom „Tikve“. O načinu realizacije utješnih nagrada, radijska služba marketinga će informirati dobitnike.

Antonio Šebrek – “Brežuljak i crkva u maglovitoj idili”
Zoran Stanko – “Jesenja magla – Ivanec”
Tea Migač – “Tikve”

 

Ljepota Varaždinske županije pretočena u 24 najbolje fotografije od njih 119 koliko ih je stiglo na natječaj, moći će se vidjeti uživo na izložbi koja će se upriličiti u Županijskoj palači u Varaždinu, a o čijem ćemo vas terminu i postavu izložbe još točno informirati.

 

Nadajući se da će ovaj natječaj postati stalna sastavnica obilježavanja rođendana Radija Megaton, zahvaljujemo pokroviteljima foto natječaja Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici Varaždinske županije, te sponzorima Villi Issa iz Vrtlinovca i tvrtki Drvar d.o.o. – Restoranu pizzeriji 4M iz Petrijanca!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Članovi Stožera civilne zaštite informirali javnost o stanju s koronavirusom

  Na današnjoj Konferenciji za medije Stožera Civilne zaštite Varaždinske županije koji je održani u atriju Županijske palače, članovi Stožera , načelnica Silvija Zagorec, v.d. ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj, voditelj Operativno komunikacijskog centra PU varaždinske Danijel Leskovar, voditeljica Epidemiološke djelatnosti županijskog Zavoda za javno zdravstvo Katica Čusek Adamić, dr.med, prim.Renata Krobot, dr.med. voditeljica Odjela za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje Opće bolnice […]

  today27/10/2021