play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Rezultati foto natječaja Radija Megaton “Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija”

Završio je Foto natječaj „Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“ koji je ove godine po prvi puta organizirao Radio Megaton. Želja je bila potaknuti slušatelje da uobliče ljepotu Varaždinske županije u fotografiju koja će tako postati najljepša razglednica našega kraja.

 

Pristiglo je 119 autorskih fotografija, no propozicijama je udovoljilo njih 87. Naime, svaki se autor mogao prijaviti samo s jednom fotografijom koja je trebala biti fotografirana isključivo na području Varaždinske županije s motivima prirode, naselja, povijesti, kulture, običaja, manifestacija, gastronomije, turizma, zabave, sporta i života ljudi. Fotografije nisu smjele biti obrađene, osim osnovne korekcije svjetla i boje, bez autorskih potpisa i rubova, minimalnih dimenzija 3.600 x 2.400 piksela za vodoravne i 2.400 x 3.600 piksela za okomite fotografije.

 

Natječaj je bio otvoren od 6. do 26. rujna 2021. godine. Nakon toga uslijedilo je ocjenjivanje pristiglih fotografija, a o čemu je odlučivao žiri u sastavu Miran Bojanić Morandini – direktor Turističke zajednice Varaždinske županije, Siniša Sović – profesionalni fotograf i Marlon Janiček – fotograf i djelatnik Radija Megaton. Prema njihovom sudu, najbolju je fotografiju snimio Luka Barila iz Črešnjeva koji je fotografijom nazvanom „Snježno kraljevstvo“ osvojio žiri.

Luka Barila – “Snježno kraljevstvo”

Luki Barili iz Črešnjeva čestitamo na osvojenoj nagradi. Nagrada je: boravak u kući za odmor “Villa Issa” u Vrtlinovcu do 6 osoba, u danima vikenda od petka u 17 sati do nedjelje u 16 sati u razdoblju od 8. listopada 2021. do 1. svibnja 2022. godine te osiguran dnevno po jedan obrok iz Restorana pizzerije 4M za osobe koje borave u kući.

 

Uz Luku, koji je dobio glavnu nagradu, još će troje autora dobiti utješne nagrade. Dobitnici su: Antonio Šebrek iz Tuhovca koji je poslao fotografiju „Brežuljak i crkva u maglovitoj idili“, Zoran Stanko iz Ivanca s fotografijom „Jesenja magla – Ivanec“ i Tea Migač iz Strmca Podravskog s fotografijom „Tikve“. O načinu realizacije utješnih nagrada, radijska služba marketinga će informirati dobitnike.

Antonio Šebrek – “Brežuljak i crkva u maglovitoj idili”
Zoran Stanko – “Jesenja magla – Ivanec”
Tea Migač – “Tikve”

 

Ljepota Varaždinske županije pretočena u 24 najbolje fotografije od njih 119 koliko ih je stiglo na natječaj, moći će se vidjeti uživo na izložbi koja će se upriličiti u Županijskoj palači u Varaždinu, a o čijem ćemo vas terminu i postavu izložbe još točno informirati.

 

Nadajući se da će ovaj natječaj postati stalna sastavnica obilježavanja rođendana Radija Megaton, zahvaljujemo pokroviteljima foto natječaja Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici Varaždinske županije, te sponzorima Villi Issa iz Vrtlinovca i tvrtki Drvar d.o.o. – Restoranu pizzeriji 4M iz Petrijanca!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Atraktivni bolidi opet stižu u Novi Marof 

  Varaždinska županija i Grad Novi Marof su drugu godinu zaredom domaćini sportsko-edukativnog događanja „Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022“, koje će biti održano od 23. do 28. kolovoza na karting stazi „St Rauš“ u Novom Marofu. Riječ je o petom izdanju događanja u Hrvatskoj, najmasovnijem dosad, koje je ove godine prvi put postalo službeni događaj projekta „Formula Student“. Sudjelovat će 50 timova studenata s tri kontinenta koji će predstaviti […]

  today17/08/2022