play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Rezultati foto natječaja Radija Megaton “Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija”

Završio je Foto natječaj „Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“ koji je ove godine po prvi puta organizirao Radio Megaton. Želja je bila potaknuti slušatelje da uobliče ljepotu Varaždinske županije u fotografiju koja će tako postati najljepša razglednica našega kraja.

 

Pristiglo je 119 autorskih fotografija, no propozicijama je udovoljilo njih 87. Naime, svaki se autor mogao prijaviti samo s jednom fotografijom koja je trebala biti fotografirana isključivo na području Varaždinske županije s motivima prirode, naselja, povijesti, kulture, običaja, manifestacija, gastronomije, turizma, zabave, sporta i života ljudi. Fotografije nisu smjele biti obrađene, osim osnovne korekcije svjetla i boje, bez autorskih potpisa i rubova, minimalnih dimenzija 3.600 x 2.400 piksela za vodoravne i 2.400 x 3.600 piksela za okomite fotografije.

 

Natječaj je bio otvoren od 6. do 26. rujna 2021. godine. Nakon toga uslijedilo je ocjenjivanje pristiglih fotografija, a o čemu je odlučivao žiri u sastavu Miran Bojanić Morandini – direktor Turističke zajednice Varaždinske županije, Siniša Sović – profesionalni fotograf i Marlon Janiček – fotograf i djelatnik Radija Megaton. Prema njihovom sudu, najbolju je fotografiju snimio Luka Barila iz Črešnjeva koji je fotografijom nazvanom „Snježno kraljevstvo“ osvojio žiri.

Luka Barila – “Snježno kraljevstvo”

Luki Barili iz Črešnjeva čestitamo na osvojenoj nagradi. Nagrada je: boravak u kući za odmor “Villa Issa” u Vrtlinovcu do 6 osoba, u danima vikenda od petka u 17 sati do nedjelje u 16 sati u razdoblju od 8. listopada 2021. do 1. svibnja 2022. godine te osiguran dnevno po jedan obrok iz Restorana pizzerije 4M za osobe koje borave u kući.

 

Uz Luku, koji je dobio glavnu nagradu, još će troje autora dobiti utješne nagrade. Dobitnici su: Antonio Šebrek iz Tuhovca koji je poslao fotografiju „Brežuljak i crkva u maglovitoj idili“, Zoran Stanko iz Ivanca s fotografijom „Jesenja magla – Ivanec“ i Tea Migač iz Strmca Podravskog s fotografijom „Tikve“. O načinu realizacije utješnih nagrada, radijska služba marketinga će informirati dobitnike.

Antonio Šebrek – “Brežuljak i crkva u maglovitoj idili”
Zoran Stanko – “Jesenja magla – Ivanec”
Tea Migač – “Tikve”

 

Ljepota Varaždinske županije pretočena u 24 najbolje fotografije od njih 119 koliko ih je stiglo na natječaj, moći će se vidjeti uživo na izložbi koja će se upriličiti u Županijskoj palači u Varaždinu, a o čijem ćemo vas terminu i postavu izložbe još točno informirati.

 

Nadajući se da će ovaj natječaj postati stalna sastavnica obilježavanja rođendana Radija Megaton, zahvaljujemo pokroviteljima foto natječaja Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici Varaždinske županije, te sponzorima Villi Issa iz Vrtlinovca i tvrtki Drvar d.o.o. – Restoranu pizzeriji 4M iz Petrijanca!

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U okviru programa Dana Općine organizirani edukacija o prevenciji dijabetesa i mjerenje šećera u krvi

  Jedan od programa u okviru obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki bila je i edukacija o prevenciji dijabetese, a tom je prilikom u petak sudionicima predavanja mjeren šećer. Akciji i edukaciji prisustvovala je i Ana Bramović, koja je istaknula da je jako zadovoljna s akcijom koju je organizirala Općina te da je čula mnoge korisne informacije koje su je zanimale." Šećer provjeravam stalno, svaki mjesec, kao i kolesterol svaka tri mjeseca"  […]

  today20/04/2024 3

  0%