play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Retro-biciklijada Varasdiensia – na specijalki dolinom Bednje

Deveto izdanje varaždinske retro-biciklijade Varasdiensia okupilo je u nedjelju, 9. lipnja 2024. 27 zaljubljenika u specijalke, retro-trkaće bicikle poznatih svjetskih marki izrađenih od čelika.

Varaždinski biciklisti, većinom rekreativci u ozbiljnim godinama, zajedno s kolegama iz Zagreba i iz Slovenije nakon okupljanja na varaždinskom Trgu Miljenka Stančića krenuli su na vožnju dolinom rijeke Bednje do Klenovnika i natrag u ukupnoj dužini 65 kilometara. U njihovoj namjeri da predstave biciklizam kao zdravi način provođenja slobodnog vremena i rekreacije, podržali su i Turistička zajednica Varaždinske županije i Grad Varaždin.

U pratnju biciklistima priključila se i poznata varaždinska ultra-triatlonka Karla Čović koja je potakla i motivirala biciklistice koje su također sudjelovale u vožnji. Cilj biciklijade, koja se organizira već devet godina na bazi volonterizma i entuzijazma nekolicine zaljubljenika u retro-biciklizam je promocija biciklizma u širem smislu, razvoj prometne kulture, druženje i njegovanje tradicije.

Po povratku izabran je i najljepši bicikl, usklađen s outfitom vozača. Ovogodišnju titulu najljepšeg ponio je arheolog Jere Drpić s biciklom marke Grandisi.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%