play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Rekordni broj sudionika na memorijalu „Heroji Maruševca“

Na prostoru kod Društvenog doma u Maruševcu (Ločnjak) u subotu 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe održan je 8. po redu memorijal „Heroji Maruševca“ u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranka Maruševec i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec.

Memorijal Heroji Maruševca ove je godine okupio rekordni broj sudionika. Članice i članovi ukupno 34 udruge s područja Varaždinske županije, ali i iz Grada Zagreba, Koprivnice, Jarmine, Pušće i Republike Slovenije, većim dijelom braniteljska populacija natjecali su se u šest disciplina; mali nogomet, belot, streljaštvo, viseća kuglana, pikado i bacanje kamena s ramena.

Nakon himne u izvedbi Ženske vokalne skupine sv. Jurja Maruševec, uslijedila je minuta tišine za sve poginule i preminule branitelje. Predsjednik UDVDR – Ogranka Maruševec Tihomir Buden svim okupljenima je uputio riječi dobrodošlice, dok je Ljudevit Cikač potpredsjednik UDVDR – Podružnice Varaždinske Županije pohvalio UDVDR Ogranak Maruševec i organizaciju memorijala.

Molitvu za poginule i preminule branitelje predvodio je župnik Župe Maruševec Krunoslav Milovec, a 8. po redu memorijal Heroji Maruševca otvorio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša istaknuvši pritom kako je dužnost svakog pojedinca prenošenje sjećanja na preminule branitelje budućim generacijama kako njihova imena, njihova djela i njihova žrtva nikada ne bi bila zaboravljena te je izrazio duboku zahvalnost i poštovanje prema herojima Maruševca i svim borcima antifašističke borbe. Memorijalu su nazočili i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Damir Šprem s vijećnicima.

Na kraju memorijala u Maruševcu predstavnici organizatora uručili su prigodne pehare i medalje najboljim natjecateljima. U streljaštvu u streljani Streljačkog kluba Metalac najbolje su rezultate ostvarili članovi UDVDR – Ogranak Ludbreg, 2. mjesto pripalo je UDVDR – Ogranku Maruševec, a treće Juniorima streljačkog kluba Metalac.

U disciplini bacanje kamena s ramena prvo mjesto osvojila je ekipa Čalinec, 2. mjesto ekipa GS, a treće Branitelji Hrvatske Lepoglava.

U belotu najbolje partije odigrali su UDVDR – Ogranak Novi Marof, 2. mjesto pripalo je Braniteljima Hrvatske Lepoglava, a treće Braniteljima Hrvatske Pušća.

U pikadu (muški) 1. mjesto osvojila je ekipa Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora – Podružnice Varaždinske županije, 2. mjesto Sinovi Domovine iz Gornjeg Kneginca, a treći su bili Branitelji Hrvatske Pušća, dok su kod žena najbolje rezultate u pikadu ostvarile članice Udruge umirovljenika Općine Maruševec, drugo mjesto pripalo je DVD-u Maruševec, a treće ekipi iz Varaždina.

U visećoj kuglani prvo mjesto osvojila je UDVDR – Podružnica Koprivnica, drugo mjesto UDVDR – Podružnica Jarmina.

U malom nogometu najbolja je bila ekipa Čalinca, zatim ekipa Gmajne, a treća su bili ekipa GS.

U sklopu memorijala Udruga žena Maruša uredila je svoj izložbeni postav a članice su za sve sudionike pripremile klipiće i poznate Hajdine štrukle. Pored Maruša svoj izložbeni postav imao je Mihael Stošić vezan uz Domovinski rat.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Provedena hitna akcija spašavanja kebrača, rijetke vrste kojoj prijeti izumiranje

  U Varaždinskoj županiji još uvijek raste kebrač, biljna vrsta iz ledenog doba koja je danas kritično ugrožena u Hrvatskoj i cijeloj Europi. Da bi spasili primjerke koji rastu na šljunčari Turnišće u Sračincu, Javna ustanova Priroda Varaždinske županije je prošli tjedan organizirala hitnu akciju presađivanja ove rijetke biljke. - Kebrač je pokazatelj zdravih i prirodnih rijeka, nekada ga se često moglo vidjeti na dravskim sprudovima dok je danas gotovo u […]

  today12/12/2022 130

  0%