play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Rekordan broj trkača na 29. Varaždinskom polumaratonu

U organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 i suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, ove će se nedjelje, 17. rujna, održati 29. izdanje Varaždinskog polumaratona, utrke koja ima i međunarodni karakter jer osim što dolaze natjecatelji iz svih krajeva Lijepe naše, dolaze i trkači iz susjedne Slovenije, Mađarske i Poljske.

Prema trenutnom broju prijavljenih natjecatelja, utrka će ove godine oboriti sve rekorde. Dosad je, naime, prijavljeno već 920 trkača, a prijave su otvorene sve do utrke, odnosno do uoči starta, stoga se očekuje još i veća brojka, kazala je u ponedjeljak Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina. Osim utrke polumaratona, kao i prethodnih godina održat će se i utrka građana na 5 kilometara koja će ujedno biti i utrka vatrogasaca te dječje utrke koje će se održati na dionicama od 500 i 1000 metara. Dječje utrke startaju u 9,30 sati i one su besplatne, kao i svih godina dosad.

Ladislav Gregorinčić, predsjednik TK Marathon 95, posebno je istaknuo da će na državnom prvenstvu nastupiti 257 trkača.

Od ukupnih 920 prijava na varaždinskom polumaratonu, 525 je plaćenih i možemo reći da je ovo do sada najveći broj prijavljenih, stoga je to doista zahtjevno za organizaciju. Ove godine glavni sponzor utrke polumatarona je Joma, utrke građana sponzor je Hervis i utrke djece sponzorira Naklada Modernist, a među sponzorima je ovoga puta i Radenska iz Slovenije”, rekao je Gregorinčić.

Gradonačelnik Neven Bosilj naglasio je kako će u nedjelju u gradu biti posebna regulacija prometa od 10 do 12 sati dok traje varaždinski polumaraton.

Ove je godine sve to dignuto na još višu razinu. Budući da će to biti i ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, moraju biti i posebne mjere koje će se dogovoriti s policijom, vatrogascima i volonterima. Apeliram na naše sugrađane da pješače ili se voze biciklom do grada, da ne stvaraju nepotreban dodatan prometni kolaps”, poručio je Bosilj.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinskim Toplicama otkrivena bista Ivana Kukuljevića Sakcinskog

  U Varaždinskim Toplicama ovoga svibnja slave se dva jubileja – 30 godina od prvih Kukuljevićevih dana te 180. godišnjica od povijesnog govora Ivana Kukuljevića Sakcinskog koji je po prvi put na hrvatskom jeziku održao u Hrvatskome saboru 2. svibnja 1843. godine. U spomen na hrvatskog velikana održavaju se tradicionalni Kukuljevićevi dani, a povodom dvaju jubileja, u subotu je u malom parku kod Spomenika hrvatskom jeziku u Varaždinskim Toplicama otkrivena bista […]

  today08/05/2023 161

  0%