play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija domaćin stručnog skupa posvećenog sigurnosti pacijenata

U organizaciji  Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin i Hrvatske ljekarničke komore u sjedištu Regionalnog centra u Varaždinu održani je  stručni skup Sigurnost pacijenata- Navigacija kroz medikacijske rizike.

 

Predavači su bile magistre farmacije i mentorice kod poslodavaca Eleonora De Lai, Marija Novak te predsjednica  Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo, magistra farmacije.

 

Oko osamdesetak sudionika skupa pozdravili su te im zaželjeli srdačnu dobrodošlicu ravnateljica Medicinske škole Varaždin mr.sc. Mirjana Grabar-Kruljac i župan Varaždinske županije  Anđelko Stričak koji su upoznali sa radom Regionalnog centra te im pritom prezentirali  pozitivne primjere dobre obrazovne politike Varaždinske županije.

U Varaždinskoj županiji prioritet je obrazovanje pa tako čak 62 % proračunskih sredstava usmjeravamo u obrazovanje, kako bi svim učenicima i djelatnicima škola osigurali što bolje uvjete učenja i rada. Jedan od najboljih primjera tih ulaganja je svakako ovaj Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin  u kojem smo izgradili i suvremeno opremili 3.000 novih kvadrata, a sve zajedno bilo je realizirano u manje od trideset mjeseci. Stoga je  vrlo važno da se ovaj centar koristi, da se u njemu održavaju seminari i stručni skupovi jer na taj način dokazuje svoju održivost– rekao je župan Stričak.

 

Dodao je kako je bitno povezati samu školu sa poslodavcima odnosno realnim sektorom kako bi svi zaposlenici iz tog sektora dobili kvalitetne informacije o obrazovnim programima koji se provode u spomenutoj školi, a istovremeno bi učenici dobivali informacije s tržišta rada.

 

Ravnateljica škole Grabar-Kruljac istaknula je veliku posjećenost skupa i rezultate evaluacijskog upitnika koji govore u prilog da je  Regionalni centar  kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin doista mjesto izvrsnosti u sektoru zdravstva koji je spreman odgovoriti na sve  edukacijske izazove koje donosi moderna medicina.

Ovaj centar je itekako bilo potrebno izgraditi, a održavanje ovakvih skupova  to najbolje i pokazuje. Sretna sam i zadovoljna što je naš Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija „zaživio“ – rekla je ravnateljica škole Grabar-Kruljac.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%