play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Reformisti Trnovca Bartolovečkog: ”Ne možemo prihvatiti namjerno ugrožavanje kvalitete života naših sugrađana”

Članovi Općinskog vijeća Trnovec Bartolovečki, iz redova Reformista, bili su suzdržani prilikom izglasavanja novog, uvjetovanog proračuna. Pri tome naglašavaju da u potpunosti podržavaju izvorni prijedlog proračuna koji je prvobitno predložila načelnica Verica Vitković, a koji nije bio izglasan jer je načelnici od strane  koalicije  SDP / HSS  i   HDZ  bilo uvjetovano  da se iz prvotnoga prijedloga izbace slijedeći projekti:

 • Smanjen je iznos za zamjenu dječjih igrališta za 500.000 kn – sva dječja igrališta na području općine ( osim novog igrališta u Zamlaki ) su stara, dotrajala, nemaju uporabne dozvole i nisu više upotrebljiva za korištenje, a povremeno se događaju i nesreće na potrganim igralima. Tko je za to odgovoran i hoće li vijećnici koji su izbacili obnovu igrališta odgovarati ako se na starim igralištima nešto dogodi djeci? Jesu li ovo demografske mjere o kojima se toliko govori? Zbog sigurnosti djece postojeća igrala moraju biti uklonjena, a naši mještani neće imati gdje voditi djecu na igranje jer su SDP, HSS i HDZ odlučili maksimalno smanjiti stavku proračuna koja je bila namijenjena djeci.
 • Izbačen je projekt  zbrinjavanja azbestnih ploča na nekretnini u vlasništvu Općine Trnovec Bartolovečki, a koju koristi  Agro udruga –  radi se o  oko 120 m2  azbesta koji se nalazi  u  centru Šemovca unutar  stambenog dijela. Nema potrebe spominjati kolika je štetnost azbesta  po zdravlje ljudi, to svi dobro znamo,  a i sama država je propisala  da se azbest mora zbrinuti. Budući da su SDP, HSS i HDZ odlučili izbaciti stavku za uklanjanje azbestnih ploča, načelnica će biti prisiljena ovo prijaviti nadležnim institucijama uz obrazloženje tko je odgovoran što se azbest neće ukloniti kako je naloženo.
 • Izbačena je projektna dokumentacija  za izgradnju Doma za dnevni boravak starijih i nemoćnih u iznosu  000 kn. Dom za dnevni boravak starijih i nemoćnih  ( kao oblik vrtićkog smještaja starijih osoba)  je velika potreba u našoj Općini.  Mi imamo 1.300 umirovljenika sa mirovinom ispod  3.000 kn, koji si ne mogu platiti starački dom čije se cijene kreću od  4.500 kn na više. Pitamo se koliko su naši vijećnici socijalno  osjetljivi  prema najranjivijoj skupini – očito nisu, jer su spomenuta sredstva usmjerena na  rad mjesnih odbora i sanaciju kućice Poljajke . Ovo znači da nećemo imati  spremne projekte da se  kandidiramo na Natječaj koji će biti objavljen za ovu namjenu do  30.06.2022. godine, taj natječaj se više neće ponoviti.

“Zbog ovih navedenih činjenica, odnosno svjesnog i namjernog ugrožavanja kvalitete života naših sumještana od strane koalicije SDP/HSS i HDZ, Reformisti ne mogu podržati  izmijenjeni –  uvjetovani proračun” navode u priopćenju Reformisti Općine Trnovec Bartolovečki

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nagrađeno 27 izvrsnih učenika i studenata

  Na svečanosti u Velikoj skupštinskoj dvorani Varaždinske županije Rotary Club Varaždin je najboljim učenicima i studentima dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost. Ovo priznanje varaždinskih rotarijanaca primilo je 27 učenika i studenata iz Varaždinske županije. Nagrada za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin, najdugovječnija je rotarijanska priredba ovakve vrste u našoj zemlji, kojom ovaj Rotary klub nastoji promicati izvrsnost u našoj zajednici te nagrađivati najbolje učenike srednjih škola i najizvrsnije studente visokoškolskih ustanova. […]

  today27/05/2022 110

  0%