play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Razvoj i provedba programa međugeneracijske suradnje u projektu „Nemirni uMirovljenici“

U prostoru Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ Novi Marof, održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen Element projekta 3 – razvoj i provedba programa međugeneracijske suradnje.

Dio je to Projekta „Nemirni uMirovljenici“ kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.), u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Projekt „Nemirni uMirovljenici“ započeo je 19. listopada 2020. i traje do 18. listopada 2022.g. Nositelj projekta je Udruga umirovljenika Novi Marof, dok su projektni partneri Udruga umirovljenika „Zajedno“, Centar tradicijske kulture Varaždin, Pučko otvoreno učilište Novi Marof i Grad Novi Marof. Ukupna vrijednost projekta 842.971,71kn; od čega je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna.

U sklopu Elementa projekta 3 – Razvoj i provedba programa međugeneracijske suradnje – Udruge umirovljenika izradile su i provele 2 programa međusektorske i međugeneracijske suradnje s projektnim partnerima. Održane su 3 izvedbe kazališne predstave i glazbenog koncerta, a svakom od navedenih programa prethodilo je 14 radionica vježbe koje su uvježbavali vrhunski stručnjaci – glumci i glazbenici. U sklopu programa produkcije izvedena je kazališna predstava Ženski orkestar gdje su glumci bili umirovljenici zajedno s djecom – volonterima.

Program glazbenog koncerta izveden je sa zborom kojeg su činili umirovljenici i volonterima, članovima orkestra Centra tradicijske kulture Varaždin.

Treću javnu izvedbu glazbenog koncerta uzdiglo je gostovanje renomiranog pjevača zabavne glazbe Rajka Suhodolčanina, koji je uz sam zbor i orkestar uvelike doprinio ugođaju.

Cilj programa bio je unaprijediti kapacitete udruga umirovljenika koje djeluju na području Grada Novog Marofa, Grada Varaždinske Toplice te obližnjih općina za provođenje programa aktivnog starenja zasnovanih na međusektorskoj i međugeneracijskoj suradnji čime su umirovljenici unaprijedili svoje kompetencije na području kulture i umjetnosti te se socijalno i aktivno uključili u život zajednice. Spomenutim programima udruge umirovljenika stekle su i kompetencije za uspostavljanje volonterskih programa zasnovanih na međugeneracijskoj suradnji i solidarnosti.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  U ponedjeljak počinje 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

  Sljedeći tjedan Varaždin će obilježiti najveselija i najbrojnija manifestacija u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina. Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, vraća se Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina. Ideja organizacije olimpijskog festivala za polaznike dječjih vrtića pokrenuta je u Varaždinu prije 23 godine, a potom se pod okriljem Hrvatskog olimpijskog odbora proširila na cijelu državu. Prije dvije godine održan je 18. Olimpijski festival dječjih […]

  today23/04/2022 59

  0%