play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Razbojništva, krađe i provale sve učestalije na našem području

U ponedjeljak, 14. ožujka oko 21.50 sati u Varaždinu, Trg Matije Gupca, dvojica nepoznatih počinitelja počinila su razbojništvo nad 83-godišnjim muškarcem. Navedeni su ušli u kuću oštećenog te mu zadali više udaraca po glavi, nakon čega su pronašli novčanik i otuđili iznos od nekoliko tisuća kuna. Napadnutom je muškarcu medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin gdje je utvrđeno da je zadobio porezotine po glavi i licu te je pušten kući.

 

U vremenu od 13. do 14. ožujka u Varaždinskoj ulici u Sračincu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću na kojoj traju radovi na adaptaciji, u vlasništvu 72-godišnjaka. Tom je prilikom otuđio motornu pilu, brusilice, bušilice, zapakirane lampe, bakrene cijevi i drugo. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 15 000 kuna.

 

Između 11. i 13. ožujka u Varaždinu, na predjelu zvanom Vinokovščak, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 42-godišnjaka te otuđio posuđe i kuhinjski pribor. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Tijekom noći 13./14. ožujka u ulici Milke Trnine u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 75-godišnjaka te otuđio fritezu. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

 

U vremenu od 11. do 14. ožujka u Varaždinu, Dravska poljana, na gradilištu stambene zgrade u izgradnji, nepoznati je počinitelj provalio u kontejner poduzeća koje izvodi radove te otuđio bakrene cijevi i dizalicu topline u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Također je otuđio više desetaka metara strujnog kabla u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna, ostavljenog ispred stambene zgrade, u vlasništvu drugog poduzeća izvođača radova.

 

U ponedjeljak, 14. ožujka oko 14 sati u Prešernovoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj otuđio novčanik u vlasništvu 67-godišnjaka, kojeg je oštećeni prilikom dostave robe ostavio u nezaključanom teretnom vozilu. U novčaniku su se nalazili osobni i bankovni dokumenti i iznos od više stotina kuna. Nepoznati je počinitelj neposredno po otuđenju novčanika, s otuđenom bankovnom karticom i pronađenim PIN brojem, s tekućeg računa oštećenog, na bankomatu podigao iznos od više tisuća kuna.

 

Policijski službenici poduzimaju radnje na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

  Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava […]

  today24/06/2022 7