play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Radno je u naselju Žabnik u Općini Trnovec Bartolovečki

Da Općina Trnovec Bartolovečki ulaže u sva svoja naselja potvrđuju i dva projekta u naselju Žabnik od kojih je jedan završen, a jedan u tijeku. Naime, na inicijativu mještana naselja Žabnik, u Sportskoj ulici ovih su dana postavljena dva uspornika prometa, a tamošnji Društveni dom uskoro će poprimiti novo ruho.

S obzirom da se Sportska ulica veže na glavnu županijsku prometnicu, riječ je o vrijednom ulaganju zahvaljujući kojem će se promet ubuduće odvijati sigurnije.

Općini Trnovec Bartolovečki sigurnost mještana, a posebno najmlađih sudionika u prometu na prvom je mjestu zbog čega je inicijativa građana Žabnika prihvaćena te je iz općinskog proračuna za postavljanje uzdignutih ploha izdvojeno oko 60.000 kuna. „S obzirom da je riječ o ulici koja se veže na glavnu županijsku prometnicu u njoj je često bilo i nezgodnih prometnih situacija zbog čega su mještani predložili da se i ovdje naprave dvije uzdignute plohe. Vjerujem da će ova ulica sad biti daleko sigurnija nego što je to bila prije” – rekla je načelnica Verica Vitković.

Radove vrijedne oko 60.000 kuna izvodila je tvrtka PZC Varaždin, a realizacijom projekta za koji je inicijativu dao tamošnji mjesni odbor predvođen SDP-om u Sportsku ulicu u Žabniku postavljene su dvije uzdignute plohe koje će ubuduće onemogućiti prebrzu vožnju naseljem i imati za posljedicu veću sigurnost svih sudionika u prometu.

U tijeku su i radovi na uređenju Društvenog doma Žabnik, a mještani će novouređene prostore moći uskoro koristiti. Novi je to dokaz kako Općina ulaže značajna sredstva u obnovu društvene infrastrukture na cijelom svom području. Tako je iz svog proračuna za ovu investiciju kojom će se u dvoranu Društvenog doma uvesti centralno grijanje izdvojila oko 40.000 kuna. „Radovi su završeni, centralno grijanje je složeno, a preostalo je da još do kraja saniramo zidove. Vjerujem da će mještani ovog naselja s veseljem koristiti ovaj objekt” – rekla je načelnica Verica Vitković.

Zahvaljujući ovom projektu kojeg je Općina u cijelosti financirala iz svog proračuna, mještanima će buduće korištenje prostora Društvenog doma biti ugodnije.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

  Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim […]

  today02/06/2023

  0%