play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Radno je u naselju Žabnik u Općini Trnovec Bartolovečki

Da Općina Trnovec Bartolovečki ulaže u sva svoja naselja potvrđuju i dva projekta u naselju Žabnik od kojih je jedan završen, a jedan u tijeku. Naime, na inicijativu mještana naselja Žabnik, u Sportskoj ulici ovih su dana postavljena dva uspornika prometa, a tamošnji Društveni dom uskoro će poprimiti novo ruho.

S obzirom da se Sportska ulica veže na glavnu županijsku prometnicu, riječ je o vrijednom ulaganju zahvaljujući kojem će se promet ubuduće odvijati sigurnije.

Općini Trnovec Bartolovečki sigurnost mještana, a posebno najmlađih sudionika u prometu na prvom je mjestu zbog čega je inicijativa građana Žabnika prihvaćena te je iz općinskog proračuna za postavljanje uzdignutih ploha izdvojeno oko 60.000 kuna. „S obzirom da je riječ o ulici koja se veže na glavnu županijsku prometnicu u njoj je često bilo i nezgodnih prometnih situacija zbog čega su mještani predložili da se i ovdje naprave dvije uzdignute plohe. Vjerujem da će ova ulica sad biti daleko sigurnija nego što je to bila prije” – rekla je načelnica Verica Vitković.

Radove vrijedne oko 60.000 kuna izvodila je tvrtka PZC Varaždin, a realizacijom projekta za koji je inicijativu dao tamošnji mjesni odbor predvođen SDP-om u Sportsku ulicu u Žabniku postavljene su dvije uzdignute plohe koje će ubuduće onemogućiti prebrzu vožnju naseljem i imati za posljedicu veću sigurnost svih sudionika u prometu.

U tijeku su i radovi na uređenju Društvenog doma Žabnik, a mještani će novouređene prostore moći uskoro koristiti. Novi je to dokaz kako Općina ulaže značajna sredstva u obnovu društvene infrastrukture na cijelom svom području. Tako je iz svog proračuna za ovu investiciju kojom će se u dvoranu Društvenog doma uvesti centralno grijanje izdvojila oko 40.000 kuna. „Radovi su završeni, centralno grijanje je složeno, a preostalo je da još do kraja saniramo zidove. Vjerujem da će mještani ovog naselja s veseljem koristiti ovaj objekt” – rekla je načelnica Verica Vitković.

Zahvaljujući ovom projektu kojeg je Općina u cijelosti financirala iz svog proračuna, mještanima će buduće korištenje prostora Društvenog doma biti ugodnije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%