play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Radni posjet Mađarskoj i turističkom kompleksu u Sarvaru koji koristi geotermalne izvore

Nakon što su uspješno okončani istraživački radovi na geotermalnom polju Lunjkovec – Kutnjak na području Općine Mali Bukovec, koje je provela javna tvrtka Bukotermal, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je sa suradnicima posjetio mađarski Sarvar. Tamo je održan radni sastanak s čelnim ljudima mađarskog Aquaprofita, jedne od najjačih svjetskih tvrtki kada je u pitanju upravljanje vodama, među ostalim i geotermalnim izvorima.

Tamas Nadasi, čelni čovjek Aquprofita, izjavio je da su, prema njegovim iskustvima, napravljeni odlični temelji za daljnji razvoj Bukotermala i iskorištavanja potencijala geotermalne vode na tom području. Predstavljajući korporaciju Aquaprofit naglasio je bogato iskustvo u realizaciji projekta, a kao jedno od najvažnijih područja rada istaknuo je upravo korištenje geotermalnih izvora.

Župan Stričak je uvodno pojasnio kako je projekt Bukotermal došao do faze izrade idejnog rješenja, kako iskoristiti potencijal geotermalne vode na tom području.

– Ovo je za nas veliki projekt, odnosno izazov, jer prvi put radimo nešto ovakvo. Svako iskustvo nam je dobro došlo i vodimo se načelom da je primjere dobre prakse poželjno iskoristiti i primijeniti. Upravo zbog toga smo ovdje da vidimo kako na najbolji način iskoristiti potencijale geotermalne vode na području Malog Bukovca – izjavio je župan te se zahvalio na prenijetim iskustvima i informacijama.

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković predstavio je dosadašnje rezultate, a potom i mogućnosti daljnjeg razvoja Općine.

Nakon radnog dijela sastanka, obiđen je turistički kompleks u Sarvaru koji koristi geotermalne izvore i koji godišnje ugosti oko 800 tisuća posjetitelja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%