play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Putopisac Damir Šantek u novomarofskoj knjižnici

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organizira putopisno predavanje Damira Šanteka i predstavljanje njegove knjige „Gdje misli nestaju”.

Knjiga „Gdje misli nestaju” uzbudljivo je putovanje do mjesta na Zemlji koja su tek rijetki posjetili. U ovoj zbirci koja se sastoji od 34 putopisa, autor nas upoznaje s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su teksta posvećena zanimljivostima Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka.

Nadahnutim tekstovima i predivnim fotografijama tako su nam približeni neki od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstveni klifovi i mnogi drugi atraktivni prirodni fenomeni. Autor teksta i fotografija je Damir Šantek, dugogodišnji planinar i putopisac iz Zagreba.

 

– Planinarenje je bio stjecaj nekih slučajnih situacija i okolnosti. Jedna vam se vrata zatvore, a druga otvore. Cijelo sam djetinjstvo i tijekom odrasle dobi trenirao nogomet. I u Ligi veterana dogodila mi se teža ozljeda koljena, popucali su mi križni ligamenti i hrskavice pa mi je bilo zabranjeno igrati nogomet. Tada sam mislio da je propao cijeli svijet jer je to za mene bila velika tragedija. I onda sam, da bih ojačao koljeno, počeo voziti bicikl te sam prema savjetu liječnika krenuo i na planine. I tako je moja naklonost planinama počela rasti i dosegnula sve do ove strasti, pa čak i opsesije planinama kaže autor.

 

Predavanje i predstavljanje knjige održat će se u utorak, 27. veljače od 19 sati, u prostorijama knjižnice u Novom Marofu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kandidat HNS-a za načelnika Miro Koren: Nastavljamo kontinuitet razvoja i velikih projekata Općine Trnovec Bartolovečki

  U Sportskom centru „Trnje“ kandidaturu je objavio HNS-ovog kandidat za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki Miro Koren. Program kontinuiteta, odnosno program nastavka razvoja Općine Trnovec Bartolovečki, te program investicija i realizacije velikih projekata, glavni su ciljevi u narednom četverogodišnjem razdoblju HNS- ovog kandidata Mire Korena za načelnika Općine Trnovc Bartolovečki. U predstavljanju svoje kandidature,  istaknuo je kako je u posljednjih osam godina koliko je Zvonko Šamec bio na čelu Općine došlo […]

  today20/04/2021 288

  0%