play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

PU varaždinska upozorava: Oprezno kod odvoženja i zbrinjavanja glomaznog otpada!

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, zaprimili su tijekom proteklog vikenda, prijavu građanina s područja grada Varaždina. Navedeni je, prema prijavi, prevaren od strane njemu nepoznatog muškarca koji mu je ponudio odvoženje i zbrinjavanje glomaznog otpada s njegove adrese, za što mu je on unaprijed platio iznos od 25 eura.

 

Zbog ove prijevare iz Policije obavještavaju građane o novini u Odluci o komunalnom redu grada Varaždina od lipnja 2023. godine. Naime, izmjenama i dopunama Odluke, propisano je da je zabranjena predaja otpada pravnoj ili fizičkoj osobi koja nije davatelj javne usluge na području grada Varaždina ili koja nema potrebne dozvole za gospodarenje otpadom. Za kršenje te odredbe propisana je kazna za fizičku osobu koja počini prekršaj, u iznosu od 199 eura.

 

Kod izrade prijedloga izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu grada Varaždina, uvažen je prijedlog Policijske uprave varaždinske da se donese takva odredba, s obzirom da policija kontinuirano zaprima dojave građana, koje trubljenjem ili razglasom uznemiravaju osobe koje neovlašteno skupljaju otpad.

 

Isto tako, evidentirani su događaji gdje su osobe koje su došle na privatni posjed po pozivu vlasnika da im preda otpad, otuđile i ostale vrijedne predmete.

 

Posebno ističemo da policijski službenici Policijske uprave varaždinske i Grad Varaždin, ulažu napore na suzbijanju divljih deponija kojima se onečišćuje priroda, osobito zaštićeni krajobraz rijeke Drave, a neodgovorni građani koji predaju otpad osobama koje neovlašteno preuzimaju isti, uvelike su doprinijeli porastu broja divljih deponija.

 

Sav otpad koji se preda, ne završava na reciklažnom dvorištu ili otkupnim stanicama, već sve što se ne može prodati, završava u prirodi.

 

“Pozivamo građane da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu prevenciji kriminaliteta, ali isto tako i očuvanju zdrave i čiste prirode!” – poručeno je iz Policije.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%