play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prvi ovogodišnji prijem za bebe i njihove roditelje u Općini Maruševec

 

 

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša je sa suradnicima održao prvi ovogodišnji prijem za roditelje novorođene djece.

Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu Općine Maruševec koja iznosi 275 eura za prvo, 350 za drugo i 500 eura za treće i svako sljedeće dijete.

Uz čestitku i želju da mališani budu prije svega zdravi i rastu okruženi pažnjom i ljubavlju, načelnik Klapša upoznao je roditelje sa mjerama koje Općina Maruševec nudi mladim obiteljima, kao i roditeljima školaraca. –Od prvog dana ove godine povećali smo naknade za novorođenu djecu, povećali smo subvencije ekonomske cijene vrtića i male škole. Uveli smo besplatne radne bilježnice i školski pribor, povećali stipendije studentima, sufinanciramo autobusni prijevoz učenika, školu plivanja te program produženog boravka u školi, a osim svega toga potičemo mlade obitelji na kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih da bismo ih zadržali na području naše prekrasne Općine, istaknuo je načelnik Klapša.

Od prošle godine, Općina Maruševec bogatija je za 35 mala stanovnika. U četiri mjeseca od zadnjeg primanja rodilo se njih 11-ero, čijim roditeljima je Općina Maruševec pomogla s 3.561,78 eura.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nove biciklističke staze u Šenoinoj ulici u Varaždinu

  U sklopu aktivnosti Grada Varaždina u Europskom tjednu mobilnosti, u četvrtak 21. rujna 2023. godine u Ulici Augusta Šenoe predane su na upotrebu građanima i puštene u promet nove biciklističke staze. Na mjestu parkirališta za automobile, iscrtane su dvosmjerne staze koje su stupićima odijeljene od kolnika za automobile. O novom prometnom rješenju u centru grada govorio je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina: Na ovom dijelu uvijek je bilo parkiralište […]

  today21/09/2023 5

  0%