play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prva sjednica Savjeta za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije

Varaždinska županija ima nisku stopu nezaposlenosti od 3,1 posto, jednu od najnižih u Hrvatskoj, a poslodavci i dalje iskazuju potrebe za uvoz radne snage, prvenstveno za šivačima, radnicima u prerađivačkoj industriji i u djelatnosti prijevoza. To je bila jedna od informacija iznesena na današnjoj prvoj sjednici Savjeta za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije u novom sazivu.

Među glavnim zadaćama ovog savjetodavnog tijela Županijske skupštine Varaždinske županije su praćenje stanja na području gospodarstva te predlaganje potrebnih mjera i aktivnosti, suradnja s komorama, predstavnicima poslodavaca i drugim subjektima, kao i usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada. Važan aspekt u tome je i treće područje djelovanja Savjeta, a to je međuregionalna suradnja putem koje se mogu ostvariti brojni ciljevi, kao što su privlačenje stranih investitora, suradnja s veleposlanstvima i komorama stranih država, umrežavanje sa sličnim organizacijama u inozemstvu te provedba zajedničkih projekata.

Predsjednica Savjeta je mr. sc. Nataša Cikač, poduzetnica iz Varaždina, a njezin zamjenik izv. prof. dr. sc. Milan Rezo. Članovi su županijski vijećnici Kristina Geci Smoljo, Mirko Korotaj, Željko Posavec i dr. sc. Mario Lešina te predstavnici obrazovnih i potpornih institucija: prof. dr. sc. Goran Kozina sa Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa s Fakulteta organizacije i informatike, izv. prof. dr. sc. Hrvoje Meaški, dekan Geotehničkog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, dr. sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Dragutin Gložinić, predsjednik HGK – Županijske komore Varaždin, Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, Branka Šaško, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Varaždin, i Sanja Ostroški, direktorica Hrvatske udruge poslodavaca – Regionalni ured Varaždin.

 

Važnost rada Savjeta te još bolje suradnje obrazovnog i gospodarskog sektora, istaknuo je župan Anđelko Stričak, koji je članovima Savjeta predstavio projekte Županije u obrazovanju, prioritetne projekte iz Razvojnog sporazuma za sjeverozapadnu Hrvatsku te izvijestio da se pristupilo izradi Plana za industrijsku tranziciju sjeverne Hrvatske koji će biti osnova za programske dokumente na temelju koje će se iz EU fondova za razdoblje 2021. – 2027. godine moći dobivati potpore za financiranje transformacije i obnove gospodarstva.

 

Predsjednica Savjeta Nataša Cikač iskazala je zadovoljstvo sastavom članstva i istaknula da će svaki član svojim znanjem i iskustvom iz svog područja rada i djelovanja zasigurno doprinijeti uspješnoj realizaciji aktivnosti Savjeta u budućem razdoblju.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Otvorena moderna Jedinica za liječenje moždanog udara u OB Varaždin

  Na Odjelu za neurologiju Opće bolnice Varaždin otvorena je moderna Jedinica za liječenje moždanog udara, a svečanosti su uz sadašnje i bivše djelatnike odjela nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborski zastupnik Siniša Jenkač, ujedno i gradonačelnik Grada Novog Marofa, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnatelj Opće bolnice […]

  today02/02/2023 4

  0%