play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prva press konferencija novoizabranog župana Anđelka Stričaka i njegove zamjenice Silvije Zagorec

U ponedjeljak je HDZ Varaždinske županije zajedno sa svojim koalicijskim partnerima HSU-om i HSLS-om održao press konferenciju s temom izbornih rezultata.

 

HDZ-ov Anđelko Stričak novi je župan Varaždinske županije, Siniša Jenkač nastavlja kao gradonačelnik Novog Marofa, Dragica Ratković je u koaliciji HDZ-HSLS osvojila još jedan mandat na čelu Varaždinskih Toplica, a HDZ-ovi kandidati za načelnike osvojili su Bednju, Gornji Kneginec, Ljubešćicu, Svetog Iliju, Vidovec i Visoko.

Damir Habijan, predsjednik HDZ-a Varaždina, predstavio je povijesni uspjeh rekavši kako je njihov kandidat Anđelko Stričak pobijedio dosadašnjeg župana Radimira Čačića s čak 1821 glasom prednosti.

 

– Stričak je u odnosu na Čačića pobijedio u tri grada – Lepoglavi, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama, te u 12 općina – Bednji, Beretincu, Brezničkom Humu, Gornjem Knegincu, Ljubešćici, Petrijancu, Sračincu, Svetom Iliji, Vidovcu, Vinici i u Visokom – rekao je Habijan.

 

Od šest gradova u Varaždinskoj županiji, HDZ i koalicijski partneri osvojili su nove mandate na čelu dva grada.

 

– HDZ je samostalno osvojio Novi Marof gdje je kolega Jenkač u prvom krugu dobio još jedan mandat, a u koaliciji s HSLS-om, kolegica Ratković osvojila je novi mandat na čelu Varaždinskih Toplica – kazao je Habijan te dodao kako je HDZ osvojio čak šest načelničkih mjesta usporedivši taj podatak s ostalim strankama pri čemu je HNS također osvojio šest općina, Reformisti njih četiri, nezavisni kandidati tri, SDP dvije i HSS jednu.

Novi župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zahvalio je svim biračima koji su izašli na izbore i dali mu svoje povjerenje, ali i svim kandidatima HDZ-a i koalicijskim partnerima. Ovom prilikom uputio je i čestitke svim načelnicima i gradonačelnicima koji su osvojili mandat.

 

– Vjerujem da ćemo u ovom mandatu ostvariti jako dobru suradnju u korist svih naših građana. Uvijek sam isticao odakle dolazim, iz male sredine, malog mjesta Čanjevo i time se ponosim. Živim u Varaždinu, u prekrasnom gradu i zaista me veseli da sam na svom životnom putu uspio zadobiti povjerenje svojih sumještana, a i na području cijele Varaždinske županije – rekao je Stričak dodavši kako je ovo povijesna pobjeda za HDZ.

– O tome govori i podatak kako od 1992. do sinoć nitko nije uspio pobijediti Čačića. Kao što smo isticali u kampanji, uvijek smo za, nikad protiv, nastavljamo istim smjerom i tempom. Na prvom mjestu su naši sugrađani, umirovljenici, mladi, uposleni, svi građani Varaždinske županije, svi pripadnici nacionalnih manjina, stranci na privremenom radu, svi su u našem fokusu i želimo da se osjećaju dobro – kazao je Stričak.

 

– Postoji američki san i to gledamo na televiziji, ali postoji i hrvatski san, a ako ste dovoljno uporni, marljivi, radišni, uporni, siguran sam da možete uspjeti. Primjer toga je naša pobjeda, što je ujedno i poruka mladima. Ostvarite svoj san u Hrvatskoj! – poručio je te naglasio kako od sutra slijedi novo razdoblje suradnje i ponosa.

 

Zamjenica župana Silvija Zagorec zahvalila je svim biračima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su im dali svoje povjerenje.

 

– Posebno zahvaljujem onima koji su u meni i Anđelku prepoznali tim koji je spreman odgovoriti svim izazovima u vođenju Varaždinske županije. Otvoreni smo za suradnju, za dijalog i pozivamo sve političke aktere i sve žitelje Varaždinske županije da nam se obrate. Naša vrata bit će konstantno otvorena i vjerujem da s današnjim danom okrećemo novi list u povijesti Varaždinske županije – zaključila je Zagorec.

 

Jadranka Bahlen, predsjednica Županijske organizacije HSU-a, kazala je kako su već unaprijed bili uvjereni da će Anđelko Stričak biti novi župan.

 

– Zašto? Znali smo njegovu jakost, njegovu snagu, čovječnost i ljudskost. U naredne četiri godine djelovat ćemo za dobrobit cijele Varaždinske županije, a posebno za umirovljenike – rekla je Bahlen.

 

Dragica Ratković potvrdila je novi mandat na čelu Varaždinskih Toplica.

 

– Govorili smo kako jedva čekamo 16. svibnja kada smo imali jako dobre rezultate, a onda smo dočekali i 30. svibnja, Dan državnosti, ali i dan pobjede i u Varaždinskim Toplicama i u Varaždinskoj županiji – rekla je Ratković ne skrivajući svoje zadovoljstvo i sreću zbog ostvarenih rezultata.

 

– Izgubili smo dva tjedna na politiku, kada nismo radili, a sada idemo na posao. Kao što je naša zamjenica rekla, dobro su nam došli svi ljudi dobrog srca koji žele jako puno raditi – zaključila je.

 

Novi župan Stričak svoju je pobjedu posvetio Marijanu Kostanjevcu, nedavno preminulom načelniku Općine Vinica.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pripremljen bogat program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije. Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i […]

  today18/04/2024 5

  0%