play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Provode se kapitalni projekti u Varaždinskim Toplicama

Gradonačelnica Ratković: Ovo je preduvjet za „nove“ Varaždinske Toplice!
Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, direktorom HEP ODS „Elektra Varaždin” Zdenkom Đulom, direktorom Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Danijelom Bunićem, županijskim vijećnikom Željkom Dvekarom i gradskim vijećnikom Josipom Hajdukom u utorak je obišla nekoliko kapitalnih investicija koje su tijeku na području grada.


HEP ODS d.o.o. „Elektra Varaždin“ provodi projekte revitalizacije 35 kV dalekovoda i izmještanja 10 kV dalekovoda na području Grada Varaždinskih Toplica. Riječ je o investiciji vrijednoj 1,5 milijuna kuna odnosno 250 tisuća kuna za izmještanje koje financira Grad Varaždinske Toplice, a kojom će se izmjestiti dva dalekovoda koja prolaze kroz južni i jugozapadni dio grada na kojem Grad Varaždinske Toplice imaju razvojne planove za budućnost.
Gradonačelnica Ratković objasnila je kako se radi o ogromnoj parceli od 9,98 hektara, a ovaj projekt je preduvjet za ‘nove’ Varaždinske Toplice koje s HEP-om, kako naglašava gradonačelnica, imaju odličnu suradnju. „Dalekovod najprije treba izmaknuti s jednog gradskog područja da bi ozbiljno pristupili bilo kakvoj investiciji. Na našoj parceli imamo dalekovod od 10 kV i 35 kV, a uz pomoć HEP-a koji je ishodio građevinske dozvole, radovi su ovdje, a tu je i mogućnost dobivanja sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Stalno smo pričali o novim Toplicama i sada je i vrijeme za to” – kazala ja Ratković.


Detaljnije o ovoj kapitalnoj investiciji i revitalizaciji dalekovoda govorio je Zdenko Đula, direktor HEP ODS „Elektra Varaždin”. „U realizaciji smo našeg kapitalnog projekta revitalizacije 35 kilovoltnog dalekovoda koji napaja trafostanicu 35/10 kV Varaždinske Toplice. Postojeći dalekovod je već u poodmaklom periodu svoje eksploatacije tako da smo pristupili revitalizaciji dijela 35 kV dalekovoda na području grada. Također smo sklopili ugovor s Gradom Varaždinske Toplice o izmještanju 10 kilovoltnog dalekovoda koji prolazi kroz spomenutu zonu, a sreća je ta da na velikom dijelu trase na koju se izmještaju ta dva dalekovoda prolaze istom dionicom. Revitalizacijom dobivamo povećanu sigurnost opskrbe električnom energijom grada Varaždinskih Toplica, a posljedica je da se oslobađa cijela jedna prostorna cjelina za Grad Varaždinske Toplice” – rekao je Đula. Dodao je kako je završetak revitalizacije u planu krajem godine te da je u pripremi druga etapa revitalizacije 35 kV dalekovoda u vrijednosti od 1,1 milijun kuna za koju je ishođena građevinska dozvola. Radi se o dionici koja ide od 35/10 kV Varaždinske Toplice prema trafostanici 110/35/20/10 kV Varaždin te će također biti započeta do kraja godine.


Direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Danijel Bunić predstavio je zahvate koji će prevenirati moguće poplave. „Ovim radovima preventivne obrane od poplave uređeno je 1,3 kilometara vodotoka rijeke Bednje na poziciji Jalševec sa sekundarnim kanalima te značajnim zahvatima u Grešćevini. Za sljedeću godinu ostaje nam dio prema Donjoj Poljani i onda bismo mogli reći da smo doveli u primjereno stanje kako rijeku Bednju, tako i glavne pritoke na ovom području – kazao je Bunić i kao jedan od značajnijih projekata izdvojio uređenje potoka Koščevec i Mrzlog potoka koji prolazi kroz središte naselja Varaždinske Toplice dodavši kako je riječ o vrlo složenom zahvatu koji bi mogao dostići vrijednost od 10 milijuna kuna. Također, program održavanja vodotoka na području Grada Varaždinske Toplice u vrijednosti 1,3 milijuna kuna za ovu godinu završen je na osam lokacija, dok je u protekle četiri godine vrijednost tih radova bila 4,7 milijuna kuna.


Varaždinski župan Anđelko Stričak iskazao je zadovoljstvo nakon obilaska radova te podsjetio na brojne investicije u Varaždinskim Toplicama. „Sve je puno kranova i radnih strojeva, što nas veseli jer se na sve strane kopa, radi i gradi. Najveće investicije su u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, gdje je odrađen niz projekata energetske obnove, a u tijeku je izgradnja Spinalnog centra. Također, Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste odradile su niz projekata vezanih uz izgradnju cestovne infrastrukture, za veću sigurnost svih sudionika u prometu. Tu su i investicije HEP-a za što kvalitetniju opskrbu električnom energijom, a paralelno s tim i za oslobađanje prostora koji bi Varaždinske Toplice investitorima ponudile za izgradnju” – kazao je Stričak i dodao kako su Varaždinske Toplice uistinu veliko gradilište, što je važan preduvjet za gospodarski i turistički razvoj grada, kojem će uvelike pridonijeti i gradnja hotela na inicijativu poduzetnice Bernarde Cecelje, a što će sigurno privući i druge investitore.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Koncertom “Domovinu ljubim pjesmom” započeo projekt KUT u Varaždinskim Toplicama

    U Kongresnoj dvorani Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama u srijedu je koncertom "Domovinu ljubim pjesmom" započeo projekt KUT - Kultura u toplicama. Radi se o projektu u sklopu kojeg će se, do početka lipnja ove godine, održati izvedbe i pjesnička večer korisnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, ali i svim građanima Varaždinskih Toplica. Organizator projekta je Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba, a upravo su oni bili […]

  today02/03/2024 3

  0%