play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Provedena edukacija „Ključni izazovi i rizici u provedbi EU projekata“

U Varaždinu, povodom Dana Europe, 9. svibnja 2023. godine, u organizaciji Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije održana edukacija „Ključni izazovi i rizici u provedbi EU projekata“.

Nakon uvodnih obraćanja, uslijedila je edukacija za zaposlenike u lokalnoj i regionalnoj samoupravi te drugim javnopravnim tijelima s područja Varaždinske županije koji će ili već pripremaju i provode EU projekte.

Sudionici edukacije su imali prilike usvojiti nova te proširiti postojeća znanja iz područja provedbe EU projekata. Na edukaciji su se, kroz vježbe i primjere dobre prakse, prezentirala pravila i uvjeti provedbe projekata financiranih iz EU izvora te izazovi i rizici, kao i nepravilnosti u provedbi projekata.

JURA je ovim događanjem obilježila Dan Europe te se pridružila brojnim aktivnostima i događanjima koja se održavaju u RH te drugim državama članicama EU i EU institucijama. Program edukacije je osmišljen na način da odgovara potrebama naših korisnika, javnopravnim tijelima s područja Varaždinske županije. Izazovi s kojima se javnopravna tijela susreću u provedbi EU projekata iziskuju od osoba koje pripremaju i provode projekte kontinuirano usavršavanje te educiranje i praćenje provedbene prakse. Ne bi li pružili adekvatnu i kvalitetnu savjetodavnu podršku jedinicama lokalne i regionalne samouprave, kao i ostalim javnopravnim tijelima s područja Varaždinske županije, u pripremi i provedbi EU projekata, zaposlenici JURA-e se isto tako permanentno educiraju. Između ostalog, time se doprinosi ostvarenju programa rada JURA-e te provedbi projekta „Suradnja za razvoj“ uz pomoć kojeg je do kraja prošle godine pružena pomoć u pripremi za čak 70 projekata, u provedbi za 53 projekta, izrađeno je 16 strateških dokumenata te je organizirano 8 informativno – edukativnih događanja. Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije organizira događanja s ciljem informiranja i educiranja svojih korisnika o novostima na temu EU fondova, te stoji na raspolaganju svim jedinicama lokalne samouprave, Varaždinskoj županiji i svim javnopravnim tijelima kroz pružanje stručne pomoći pri edukaciji, pripremi i provedbi europskih projekata – rekao je ravnatelj Mladen Jakopović.

Edukacija je održana u sklopu projekta „Suradnja za razvoj“ ukupne vrijednost 23.754.679,20 HRK/3.152.787,74 EUR, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 20.191.477,32 HRK/2.679.869,58 EUR, odnosno 85%. Projekt traje 60 mjeseci, od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2023. godine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%