play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Provedba programa podizanja obrazovnog standarda na lepoglavskom području

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić sastao se ravnateljima osnovnih škola i dječjih vrtića s gradskog područja. Riječ je o jednom u nizu sastanaka na kojma se, periodično, dogovaraju načini i mogućnosti realizacije programa koji se provode uz financijsku potporu Grada Lepoglave, a kojima se dodatno podiže obrazovni standard u školama i vrtićima na gradskom području.

 

– Grad financira provedbu Programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda, nagrade učenicima i mentorima, nabavu radnih bilježnica, prijevoz učenika, provedbu projekta cjelodnevnog boravka u školi, aktivnosti u okviru programa Grad prijatelj djece te troškove dogradnje školskog objekta u Višnjici za što je u proračunu osigurano nešto više od 600.000 kuna. Riječ je u ulaganju u obrazovanje odnosno budućnost naših učenika i u konačnici našeg grada., istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Gradonačelnik je ovom prigodom, u društvu tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Damira Kužira, ravnateljima uručio podsjetnike na sudjelovanju učenika i vrtićkih mališana na prošlogodišnjem obilježavanju Europskog tjedna sporta na području Grada Lepoglave, jednoj od najmasovnijih aktivnosti koja se provodi u okviru navedenog programa kojim se podiže obrazovni standard na gradskom području.

 

Jedna od tema sastanka bila je i organizacija nastave za učenike iz Ukrajine koji su, bježeći pred ratnim strahotama, privremeni smještaj pronašli na području Grada Lepoglave. Istaknuto je da su poduzeti svi koraci da im se omogući nastavak školovanja, a u što se uvjerio i gradonačelnik posjetivši OŠ Ante Starčevića Lepoglava u kojoj je u školu krenulo četvero osnovnoškolaca iz Ukrajine. Dvoje osnovnoškolaca iz Ukrajine u školu će krenuti u OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice, dok su za smještaj djece vrtićke dobi spremni vrtićki kapaciteti na gradskom području.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%