play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Proslavljen Dan Općine Klenovnik

Završetak izgradnje vodoopskrbne mreže „Visoka zona Klenovnik“ u okviru koje su priključak na vodovodnu mrežu dobila 62 kućanstva, te dogradnja Dječjeg vrtića „Latica“ – dva su najveća završena projekta u Općini Klenovnik unazad godinu dana. Istaknuto je to u povodu Dana Općine na svečanoj sjednici klenovničkog Općinskoga vijeća i proslavi 777. obljetnice pisanog spomena Klenovnika. Asfaltirano je i 2.400 metara nerazvrstanih cesta, naglasio je načelnik Mladen Blaško istaknuvši kako su u planu projekti izgradnje društvene infrastrukture. Tako u narednom periodu općinska vlast planira realizaciju projekta izgradnje vidikovca kod kapele Svetog Wolfganga u Vukovoju, kao i provedbu „Rekonstrukcije i dogradnje Kulturnog centra Klenovnik s vanjskim uređenjem“.

Uz najavu planova i rezime učinjenog, svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Klenovnik je bila i prigoda da se uruče općinska priznanja i nagrade zaslužnim gospodarstvenicima. Tako su ovogodišnji laureati tvrtke: „MIG Paska“, „Auto Mugec“, „Lukavski d.o.o.“, „L-PROM Božinić“, „Stolarski obrt Čelig“ i „Građevinski obrt Iskop“. Po tisuću kuna novčane nagrade dobili su i izvrsni učenici klenovničke škole: Paulina Golub, Lovro Rešetar i Emili Kolačko.

Sjednici su nazočili saborski zastupnik Predrag Štromar, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije dr. sc. Josip Križanić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić, načelnici općina Sračinec, Petrijanec, Cestica, Vinica, Beretinec, Trnovec Bartolovečki, Donja Voća i Bednja, župnik klenovničke Župe Presvetog Trojstva vlč. Josip Jagarčec, gospodarstvenici klenovničkoga kraja, ravnatelj Osonovne škole Grofa Janka Draškovića u Klenovniku Mijo Barišić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Latica“ Mirjana De Lai, te općinski vijećnici.

 

U kulturnom dijelu programa nastupila je Neda Njegač.

Program obilježavanja nastavljen je uz nastup tamburaškog sastava Fijaker pod šatorom u dvorištu Vatrogasnog doma u Klenovniku, zatim u subotu uz kuhanje graha i koncertom grupe Noćni život, dok su u nedjelju nastupili kuburaši iz Kamenice, a mogla su se razgledati odltimer vozila, te uživati uz domaće specijalitete klenovničkog Društva za njegovanje starih običaja.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Podrška inicijativi za proglašenje Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora

  „Varaždinska županija u potpunosti podržava inicijativu za proglašenje Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora. Živimo u kraju velike bioraznolikosti, a cilj nam je očuvati ga za sljedeće generacije kako bi i oni mogli uživati u ovim prirodnim ljepotama” – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec na samom početku znanstveno-stručnog skupa „Ivanščica, Strahinjščica, Maceljska gora i Ravna gora – park prirode Republike Hrvatske“, koji je održan u Županijskoj […]

  today27/10/2021 4