play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Proslavljen Dan Općine Klenovnik

Završetak izgradnje vodoopskrbne mreže „Visoka zona Klenovnik“ u okviru koje su priključak na vodovodnu mrežu dobila 62 kućanstva, te dogradnja Dječjeg vrtića „Latica“ – dva su najveća završena projekta u Općini Klenovnik unazad godinu dana. Istaknuto je to u povodu Dana Općine na svečanoj sjednici klenovničkog Općinskoga vijeća i proslavi 777. obljetnice pisanog spomena Klenovnika. Asfaltirano je i 2.400 metara nerazvrstanih cesta, naglasio je načelnik Mladen Blaško istaknuvši kako su u planu projekti izgradnje društvene infrastrukture. Tako u narednom periodu općinska vlast planira realizaciju projekta izgradnje vidikovca kod kapele Svetog Wolfganga u Vukovoju, kao i provedbu „Rekonstrukcije i dogradnje Kulturnog centra Klenovnik s vanjskim uređenjem“.

Uz najavu planova i rezime učinjenog, svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Klenovnik je bila i prigoda da se uruče općinska priznanja i nagrade zaslužnim gospodarstvenicima. Tako su ovogodišnji laureati tvrtke: „MIG Paska“, „Auto Mugec“, „Lukavski d.o.o.“, „L-PROM Božinić“, „Stolarski obrt Čelig“ i „Građevinski obrt Iskop“. Po tisuću kuna novčane nagrade dobili su i izvrsni učenici klenovničke škole: Paulina Golub, Lovro Rešetar i Emili Kolačko.

Sjednici su nazočili saborski zastupnik Predrag Štromar, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije dr. sc. Josip Križanić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić, načelnici općina Sračinec, Petrijanec, Cestica, Vinica, Beretinec, Trnovec Bartolovečki, Donja Voća i Bednja, župnik klenovničke Župe Presvetog Trojstva vlč. Josip Jagarčec, gospodarstvenici klenovničkoga kraja, ravnatelj Osonovne škole Grofa Janka Draškovića u Klenovniku Mijo Barišić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Latica“ Mirjana De Lai, te općinski vijećnici.

 

U kulturnom dijelu programa nastupila je Neda Njegač.

Program obilježavanja nastavljen je uz nastup tamburaškog sastava Fijaker pod šatorom u dvorištu Vatrogasnog doma u Klenovniku, zatim u subotu uz kuhanje graha i koncertom grupe Noćni život, dok su u nedjelju nastupili kuburaši iz Kamenice, a mogla su se razgledati odltimer vozila, te uživati uz domaće specijalitete klenovničkog Društva za njegovanje starih običaja.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

    U Osnovnoj školi Tužno danas je svečano otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj. Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike. Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo. - Unutar mjesec dana smo u tri navrata bili prvi u Hrvatskoj. […]

  today15/04/2024 6

  0%