play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Proslava 160. obljetnice dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj, dolazak najavio predsjednik RH Zoran Milanović

Dobrovoljno vatrogasno društvo Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu organizira obilježavanje 160. obljetnice rada, u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Vatrogasnom zajednicom grada Varaždina i Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Varaždina. Obilježavanje će se održati u petak i subotu 14. i 15. lipnja 2024. godine u Varaždinu.

Svečano obilježavanja započinje u petak 14. lipnja u 16:00 sati posjetom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića varaždinskim dobrovoljnim vatrogascima i Muzeju hrvatskog vatrogastva. Potom slijedi svečani mimohod vatrogasaca i vatrogasnih vozila na Kapucinskom trgu te vatrogasna vježba u sklopu vježbe SIGURNOST 2024. Vježbom će se prikazati djelovanje vatrogasaca prilikom nesreće u prijevozu opasnih tvari cestovnim vozilom, kao i spašavanje osoba iz objekta zahvaćenog požarom.

Nakon vježbe, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se svečana sjednica Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, kojoj će prisustvovati najviši državni i vatrogasni dužnosnici.

U subotu 15. lipnja s početkom u 10 sati u Hotelu Turist u Varaždinu će se održati svečana sjednica Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojoj će biti uručena priznanja za životno djelo u vatrogastvu, kao i nagrade za Najpothvat u vatrogastvu u 2023. godine.

Na stadionu SKUNC Sloboda u Varaždinu od 11.00 do 17:00 sati održat će se vatrogasno natjecanje Memorijal Mirko Kolarić koje će okupiti velik broj vatrogasnih natjecateljskih odjeljenja u kategorijama vatrogasnog pomlatka, mladeži i vatrogasca. Za vrijeme trajanja natjecanja moguće je posjetiti i Muzej hrvatskog vatrogastva.

Pozivamo sve zainteresirane građane da 14. i 15. lipnja posjete Varaždin i tako uveličaju proslavu 160. obljetnice hrvatskog vatrogastva

 

PROGRAM:

Petak, 14. lipnja 2024.

 • 16:00 prijem Predsjednika RH u prostoru Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu
 • 17:20 dolazak predsjednika RH na Kapucinki trg
 • 17:30 mimohod vatrogasaca i vozila
 • 18:00 vježba SIGURNOST 2024
 • 19:30 svečana sjednica Društva u HNK Varaždin

 

Subota, 15. lipnja 2024.

 • 10:00 Svečana sjednica HVZ-a (Hotel Turist)
 • 11:00 – 17:00 Memorijal Mirko Kolarić (SKUNC Sloboda)

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U strašnoj prometnoj nesreći na autocesti A4 sletio autobus iz Poljske, velik broj poginulih i teško ozlijeđenih

  Strašna prometna nesreća dogodila se jutros oko 5 sati i 40 minuta na 62. kilometru autoceste A4 u smjeru Zagreba između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec gdje je u cestovni jarak sletio autobus poljskih registarskih oznaka. Na mjestu događaja su sve službe, policija, hitna medicinska služba i vatrogasci s područja Varaždinske i Zagrebačke županije. Kako javlja HAK zbog ove teške prometne nesreće prekinut je promet između čvorova Breznički Hum i […]

  today06/08/2022 65

  0%