play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pronađena i preuzeta minsko – eksplozivna sredstva

Policija je izvijestila o nekoliko slučajeva pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava. Tako je u petak, 6. siječnja oko 12 sati i 30 minuta u Varaždinu u nastavku Kninske ceste u manjem šumarku prilikom lova, 41-godišnji muškarac pronašao 5 tromblonskih mina te je odmah pozvao policijske službenike. Na mjestu događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske koji je preuzeo navedene mine. Ujedno u petak, 6. siječnja oko 12 sati, 56-godišnjakinja prilikom čišćenja sobe pronašla 73 komada streljiva raznih kalibara i 5 komada protuavionskih metaka. Iste je dragovoljno predala policijskim službenicima. Istoga dana oko 14 sat i 15 minuta policijskim službenicima Policijske postaje Novi Marof nepoznati je građanin dragovoljno predao tri ručne bombe. Bombe je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU varaždinske. Iz policije podsjećaju građane da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

Akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ od 2007. je u tijeku, te u sklopu nje građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Važno je istaknuti, da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljeni. Predaja je anonimna!

Nadalje, građanima i ovom prilikom savjetujemo da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u  policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja,  već da nazovu policiju na  broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po navedena sredstva ili oružje doći se  posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%