play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pronađena i preuzeta minsko – eksplozivna sredstva

Policija je izvijestila o nekoliko slučajeva pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava. Tako je u petak, 6. siječnja oko 12 sati i 30 minuta u Varaždinu u nastavku Kninske ceste u manjem šumarku prilikom lova, 41-godišnji muškarac pronašao 5 tromblonskih mina te je odmah pozvao policijske službenike. Na mjestu događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske koji je preuzeo navedene mine. Ujedno u petak, 6. siječnja oko 12 sati, 56-godišnjakinja prilikom čišćenja sobe pronašla 73 komada streljiva raznih kalibara i 5 komada protuavionskih metaka. Iste je dragovoljno predala policijskim službenicima. Istoga dana oko 14 sat i 15 minuta policijskim službenicima Policijske postaje Novi Marof nepoznati je građanin dragovoljno predao tri ručne bombe. Bombe je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU varaždinske. Iz policije podsjećaju građane da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

Akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ od 2007. je u tijeku, te u sklopu nje građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Važno je istaknuti, da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljeni. Predaja je anonimna!

Nadalje, građanima i ovom prilikom savjetujemo da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u  policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja,  već da nazovu policiju na  broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po navedena sredstva ili oružje doći se  posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Otvorena moderna Jedinica za liječenje moždanog udara u OB Varaždin

  Na Odjelu za neurologiju Opće bolnice Varaždin otvorena je moderna Jedinica za liječenje moždanog udara, a svečanosti su uz sadašnje i bivše djelatnike odjela nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborski zastupnik Siniša Jenkač, ujedno i gradonačelnik Grada Novog Marofa, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnatelj Opće bolnice […]

  today02/02/2023 5

  0%