play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Projekt Crvenog križa „Budimo spremni“

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Sandra Mintas izvijestila je u utorak, 21. ožujka 2023. godine zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina Miroslava Markovića o provedbi projekta „Budimo spremni“. Riječ je o projektu “ čiji je cilj unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva (OCD-a) za pružanja učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim i izvanrednim situacijama na području grada Varaždina i varaždinskog prstena općina.

U sklopu provedbe ovog projekta na području grada Varaždin i 10 okolnih općina provedeno je do sada ukupno 45 radionica s različitim temama vezanim za što bolju pripremu stanovništva u odgovoru na krizne situacije.

Tako su provedene Radionica „Budimo spremni – Pripremimo se prije“(Osobna priprema i otpornost na izvanredne situacije; izrada osobnog i obiteljskog plana za katastrofe, komplet za katastrofe, osobna odgovornost pojedinca), zatim Tečaj „Budimo spremni – Naučimo prvu pomoć“ (Obnova znanja iz prve pomoći za veću spremnost osoba u slučaju potrebe) te Radionica „Budimo spremni – Upoznajmo svoje područje“ (Procjena rizika za pojedinu općinu, upoznavanje sa zadacima i ulogama pojedinih dionika civilne zaštite ). Također provedena je Radionica „Budimo spremni – Volonteri u pomoć zajednici“ (menadžment volontera, krizno volontiranje, uloga volontera u odgovoru na krizu, Zakon o humanitarnoj pomoći ).

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskom gorskom službom spašavanja GSS – Stanicom Varaždin, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

Tom prilikom uručila mu je dva ruksaka sa setom za prvu pomoć te Set2go ruksak u kojem se nalazi osnovni komplet za slučaj izvanredne situacije ili katastrofe.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Počeli radovi na Novoveškoj cesti

  Na dionicama županijske ceste Ladanje – Nova Ves te Nova Ves – Varaždin u punom jeku su radovi na sanaciji kolničke konstrukcije te na presvlačenju novim slojem asfalta. Riječ je o dvije od ukupno 32 dionice županijskih i lokalnih cesta na području Varaždinske županije, koje su oštećene u potresu, a koje će investitor, Županijska uprava za ceste obnoviti bespovratnim EU sredstvima. Radove su obišli župan Anđelko Stričak sa zamjenicom Silvijom […]

  today05/06/2023 31

  0%