play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Projekt Crvenog križa „Budimo spremni“

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Sandra Mintas izvijestila je u utorak, 21. ožujka 2023. godine zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina Miroslava Markovića o provedbi projekta „Budimo spremni“. Riječ je o projektu “ čiji je cilj unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva (OCD-a) za pružanja učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim i izvanrednim situacijama na području grada Varaždina i varaždinskog prstena općina.

U sklopu provedbe ovog projekta na području grada Varaždin i 10 okolnih općina provedeno je do sada ukupno 45 radionica s različitim temama vezanim za što bolju pripremu stanovništva u odgovoru na krizne situacije.

Tako su provedene Radionica „Budimo spremni – Pripremimo se prije“(Osobna priprema i otpornost na izvanredne situacije; izrada osobnog i obiteljskog plana za katastrofe, komplet za katastrofe, osobna odgovornost pojedinca), zatim Tečaj „Budimo spremni – Naučimo prvu pomoć“ (Obnova znanja iz prve pomoći za veću spremnost osoba u slučaju potrebe) te Radionica „Budimo spremni – Upoznajmo svoje područje“ (Procjena rizika za pojedinu općinu, upoznavanje sa zadacima i ulogama pojedinih dionika civilne zaštite ). Također provedena je Radionica „Budimo spremni – Volonteri u pomoć zajednici“ (menadžment volontera, krizno volontiranje, uloga volontera u odgovoru na krizu, Zakon o humanitarnoj pomoći ).

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskom gorskom službom spašavanja GSS – Stanicom Varaždin, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

Tom prilikom uručila mu je dva ruksaka sa setom za prvu pomoć te Set2go ruksak u kojem se nalazi osnovni komplet za slučaj izvanredne situacije ili katastrofe.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Podrška žrtvama nasilja u „Utočištu Sv. Nikola“

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i u okviru 16-to dnevnih aktivnosti u prosincu, vezano na ukazivanje nužnosti nulte tolerancije prema nasilju, Interesni odbor žena Narodne stranke – REFORMISTI Gradske organizacije Varaždin posjetio je žene, žrtve nasilja u Domu za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“ koje borave tamo sa svojom djecom. Ovaj hrabri korak kojeg su učinile nije bio nimalo lak, ali je svakako bio nažalost […]

  today17/12/2022 26

  0%