play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Privremena regulacija prometa u blizini groblja

 

 

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, očekuje se intenzivniji broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

Vezano uz navedeno, skrećemo pozornost svim vozačima  na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima i biciklistima.

Također molimo građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju prometa od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži. Promet će se zatvarati od raskrižja s Ulicama Gustava Krkleca i Ratimira Hercega do kružnog toka za 31. listopada  te prema potrebi i dana 1. studenog, u vremenu od 8 do 20 sati. Kao ulaz na parkiralište u ulici Ratimira Hercega uz groblje, koristit će se postojeći južni prilaz, a kao izlaz s parkirališta koristiti će se postojeći sjeverni prilaz kod ugostiteljskog objekta.

Također u  srijedu, 1. studenog, uspostavit će se privremena regulacija prometa kod groblja u Vidovcu.

U gradu Ivancu dana 31. listopada u zoni groblja dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do groblja, bit će određen  jednosmjerni promet u smjeru groblja dok  dana 1. studenog u zoni groblja u Ivancu dio ulice Augusta Cesarca biti zatvoren za promet motornih vozila.

 

Nadalje, uz groblja u Lepoglavi i Kamenici do 1. studenog uvodi se jednosmjerni prilaz groblju s jugozapadne strane iz pravca Kvaternikove ulice.

 

Isto tako, privremena regulacija prometa određuje se i u mjestima Maruševec, Klenovnik i Bednja.

Ovom  prilikom skrećemo pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa. Vezano uz navedeno, upućujemo  na slijedeće mjere opreza:

–  prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,

– ne ostavljati ključeve  i dokumente u vozilu,

– zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,

–  vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,

– ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

 

Vezano uz navedeno, policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa predstavnicima lokalne samouprave, postavili su na oglasnim pločama i city light vitrinama u blizini groblja na području Varaždinske županije, plakate „Stop provalama u automobile!“ te će se na parkiralištima svih groblja građanima ostavljati i letci istog sadržaja, s ciljem povećanja samozaštitnog ponašanja.

Također pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz  raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja. U svezi navedenog, molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%