play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prisegnuli županijski vijećnici, predsjednikom Županijske skupštine postao Josip Križanić

U Županijskoj je palači danas održana konstituirajuća sjednica Skupštine Varaždinske županije. U novom će sazivu o županijskim temama raspravljati 37 izabranih vijećnika, dok će Skupštinom predsjedati Josip Križanić.

Novi saziv Županijske skupštine ima 37 članova, a njih 35 je položilo svečanu prisegu da će obveze vijećnika obavljati savjesno i odgovorno. Sjednica je počela izborom Mandatne komisije i podnošenjem izvješća o provedenim lokalnim izborima, a nakon svečane prisege vijećnika, izabrani su članovi četiri komisije: za izbor i imenovanja, za statutarno-pravna pitanja, za financije i proračun te za javna priznanja. Josip Križanić iz HDZ-a predsjedat će Županijskom skupštinom Varaždinske županije u naredne četiri godine. „Zadatak predsjednika Skupštine, pa onda i same Skupštine je donositi kvalitetne odluke na dobrobit mještana Varaždinske županije“ – istaknuo je novoizabrani predsjednik Skupštine.

Novoizabrani predsjednik Skupštine Josip Križanić u politici je prošao sve razine – od one lokalne u Općini Jalžabet do zastupnika u Hrvatskom saboru. Županijski vijećnici Križaniću su dali potpunu podršku, te su ga jednoglasno podržali baš kao i drugog zamjenika predsjednika Željka Posavca iz SDP-a, dok je za prvog zamjenika Dragutina Kranjčeca s Liste Ivana Čehoka bilo 27 od 35 prisutnih vijećnika. Vijećnici Reformista bili su suzdržani.

Župan Anđelko Stričak očekuje dobru i kvalitetnu suradnju sa županijskim vijećnicima: „Uvjeren sam da ćemo sljedeće četiri godine zajednički i u dogovoru rješavati otvorena pitanja, te donositi odluke koje su u našoj nadležnosti, a s ciljem da podignemo standard stanovnika Varaždinske županije. Suradnja izvršne i predstavničke vlasti posebno je važna sada kada se za Višegodišnji financijski okvir Europske unije za razdoblje 2021. do 2027. godine na nacionalnoj razini donose operativni programi kojima će biti razrađene mjere i aktivnosti za korištenje sredstava EU fondova. Tu je i Nacionalni plan oporavka i otpornosti za razdoblje do 2026. godine. Naš cilj je za financiranje iz EU fondova prijaviti projekte iz svih područja naše nadležnosti, prvenstveno obrazovanja i zdravstva. Također, cilj je pokrenuti investicije koje su u nadležnosti države te državnih tvrtki, prije svega ulaganja u prometnu infrastrukturu. Neka Županijska skupština bude mjesto argumentirane rasprave, mjesto suradnje na kojem ćemo rješavati probleme te pokretati nove projekte i programe za kontinuirani i snažan razvoj naše županije“ – istaknuo je župan Stričak.

 

Nakon konstituiranja, uslijedio je i radni dio sjednice gdje su novoizabrani vijećnici iskazali slaganje s odlukom o nagrađivanju učenika za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima. Nagrada se sastoji od posebnog pisanog priznanja i novčane nagrade, koja za osvojenu zlatnu medalju, prvo mjesto ili prvu nagradu iznosi 5.000 kuna, za srebrnu medalju, drugo mjesto ili drugu nagradu 3.000 kuna, a za osvojenu brončanu medalju, treće mjesto ili treću nagradu 2.000 kuna.

 

U Županijsku je skupštinu voljom birača izabrano 12 vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSU-a, 9 vijećnika s liste Reformista i Stranke hrvatskih umirovljenika, 7 s liste SDP-a, 5 je vijećnika s Liste Ivana Čehoka, dok su 4 vijećnika HNS-a, HSS Braće Radić, Demokratske kneginečke stranke i Bloka umirovljenici zajedno.

 

Članice i članovi Županijske skupštine Varaždinske županije:

 1. Jadranka Bahlen
 2. doc. dr. sc. Željko Bunić
 3. Snježana Cerjan (umjesto Damira Poljaka)
 4. prof. dr. sc. Marijan Cingula
 5. dr. sc. Ivan Čehok
 6. Željko Dvekar
 7. Kristina Geci Smoljo (umjesto Željka Bedekovića)
 8. Krešimir Horvat
 9. Ruža Jelovac
 10. Tin Jurak (umjesto Silvije Zagorec)
 11. doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđement-Piskač
 12. Goran Kaniški (umjesto Denisa Kovačića)
 13. Mario Klapša
 14. Sanja Kočet (umjesto Radimira Čačića)
 15. Mirko Korotaj
 16. Brankica Kovaček
 17. Dragutin Kranjčec
 18. dr. sc. Josip Križanić
 19. Josip Krtanjek
 20. Zoran Kunić
 21. dr. sc. Mario Lešina
 22. Mihael Liber
 23. Krunoslav Lukačić
 24. Mario Milak (umjesto Sonje Ružić-Cvrtnjak)
 25. Kristina Mirčetić Petrin
 26. Branimir Nađ (umjesto Tomislava Paljaka)
 27. Rajko Solar (umjesto Jelene Pavleković)
 28. Željko Posavec
 29. Dragica Ratković
 30. Anita Rep
 31. mr. sc. Alen Runac (umjesto Anđelka Stričaka)
 32. dr. sc. Zvonimir Sabati
 33. Verica Vitković (umjesto Natalije Martinčević)
 34. Roman Veršić (umjesto Barbare Antolić Vupora)
 35. Robert Vugrin
 36. Luka Zrinski
 37. Sandra Županić (umjesto Nadice Dreven Budinski)

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica posjetila Varaždinsku županiju

  Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak primio je danas u Županijskoj palači potpredsjednicu Europske komisije zaduženu za demokraciju i demografiju Dubravku Šuicu. Prijemu su nazočili i vršiteljica dužnosti voditeljice Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Andrea Čović Vidović, predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Josip Križanić, županijski pročelnici i ravnatelji županijskih ustanova. Župan Stričak predstavio je potpredsjednici Europske komisije Dubravki Šuici projekte koji potiču ravnomjeran razvoj cijele županije, stvaraju sustav jednakih šansi, potiču […]

  today29/02/2024 4

  0%