play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Priređeni prijem za volontere Društva Crvenog križa Varaždinske županije

Povodom Međunarodnog dana volontera, koji se svake godine obilježava početkom, prosinca, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec upriličila je prijem za volontere Društva Crvenog križa Varaždinske županije koji su pomagali ljudima na potresom pogođenim područjima te su bili uključeni i u akcijama procjepljivanja stanovništva.

Zamjenica župana je pohvalila njihovu nesebičnost, trud, uloženo vrijeme i humanost kojeg daju društvu. „Naši dragi volonteri Društva Crvenog križa Varaždinske županije odličan su primjer kako se kroz volontiranje mogu pokrenuti promjene u zajednici darujući onima koji su u potrebi svoje vrijeme i prisutnost. Ono što ih svakako karakterizira su dobrota i plemenitost. Od angažmana na potresom pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje se pokazala njihova hrabrost i požrtvovnost pa sve do pomoći u organizaciji procjepljivanja stanovništva naše Županije volonteri dokazuju kako ljudsko poštenje i dobrota ne smiju imati granica. Hvala im na svemu” – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec te svim volonterima zaželjela mirne i ugodne nadolazeće blagdane.

Čestitkama se pridružila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić dok se predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević zahvalila na prijemu naglasivši pritom kako Društvo Crvenog križa Varaždinske županije radi i na poticanju volontiranja mlađe populacije. „Osim toga, redovito se ulaže i u edukacije djelatnika kako iz područja organizacije rada tako i iz područja komunikacije i međusobnih odnosa te kroz druge cjeline koje su važne za ostvarivanje same kvalitete rada unutar organizacije. Naši volonteri su u 2021. godini prošli veći broj edukacija za interventni tim, te su sudjelovali u vježbi interventnih timova „Jastrebarsko 2021.“ na kojoj su zauzeli sjajno drugo mjesto u državi” – naznačila je Rahela Blažević.

Volonteri prisutni na prijemu prepričali su svoja iskustva koja su stekli volontirajući, posebno stavivši naglasak na važnost cijepljenja stanovništva zaključivši da volontiranje za njih nema cijenu već je najvažniji osjećaj i ispunjenost da ste nekome pomogli.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Županijskoj palači traju radovi na rekonstrukciji i prenamjeni podruma u posjetiteljski centar

  U Županijskoj palači u Varaždinu u punom su jeku radovi na rekonstrukciji podruma i njegovoj prenamjeni u posjetiteljski centar, koji će biti opremljen visokom tehnologijom kako bi se na neobičan, edukativan i atraktivan način predstavila baština Varaždinske županije. Radovi se odvijaju u sklopu EU projekta „Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area – AT@AT.CB“, čija je ukupna vrijednost 1.245.215,36 eura ili 9.339.115,00 kuna, a s 85 posto se sufinancira […]

  today16/08/2022 47

  0%