play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Primopredaja opreme vrijednim vatrogasnim društvima na području Općine Maruševec

Ovog je tjedna u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maruševec održana svečanost primopredaje skupne i osobne zaštitne opreme vatrogasnim društvima unutar Vatrogasne zajednice Općine Maruševec.

Nazočne goste, načelnika Općine Maruševec Marija Klapšu, predsjednicu i tajnicu DVD-a Maruševec Mirjanu Martinčević i Snježanu Ferenec, zamjenika zapovjednika DVD-a Donje Ladanje Tomicu Kelemena uvodnim je riječima pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Renato Podbojec. Prezentaciju, a nakon toga i primopredaju same opreme izvršio je zamjenik zapovjednice VZO Filip Vrbanec.

Riječ je od dva kompleta izolacijskih aparata marke Draeger, koji su bili donacija Vatrogasne zajednice Varaždinske županije svim vatrogasnim zajednicama/samostalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima u sklopu projekta obnavljanja vatrogasne opreme unutar istih zajednica/samostalnih društava.

Izolacijski aparati sastoje se od Draeger Ps-400 leđnog nosača sa pripadajućim redukcijskim ventilom, visokotlačnim cijecima, manometorm za kontrolu količine zraka i signalnom zviždaljkom, koja označava vrlo mal količinu preostalog zraka u sklopu samog aparata. Na isti nosač, montira se kompozitna boca volumena 6,8 litara, koja sadrži 2040 litara zraka, a čije trajanje ovisi o fizičkoj sposobnosti korisnika alata. Također, neizostavan dio ovog seta su Draeger FPS 7000 nadtlačne maske, koje korisniku omogućavaju sprječavanje ulaska dima u prostor između maske i lica korisnika, te plućnog automata, koji je bitna komponenta cjelokupnog sustava. Vrijednost ova dva kompleta iznosi 3 tisuće eura, a za DVD Maruševec preuzela ih je predsjednica društva, Mirjana Martinčević.

Za DVD Donje Ladanje, VZO je vlastitim sredstvima iz općinskog proračuna osigurao opremu za njih te je zamjeniku zapovjedniku DVD-a Donje Ladanje predano na korištenje dvije kompozitne boce marke Draeger, zapremnine 6,8 litara, koje će zamijeniti njihove dvije trenutne kojima je istekao rok upotrebe. Isto tako, uručeno im je 5 pari interventnih vatrogasnih čizama marke Brandull Lucas, koje se na tržištu nalaze uz sam vrh s ostalim proizvođačima. Za DVD Donje Ladanje, oprema je kupljena sredstvima VZO Maruševec, a vrijednost opreme iznosi dvije tisuće eura.

Nakon primopredaje, načelnik Klapša vatrogascima je zahvalio na svim aktivnostima zahvaljujući kojima se stanovnici Općine Maruševec osjećaju sigurno i mogu mirno spavati te im zaželio puno zdravlja i uspjeha te da situacije za korištenje dobivene opreme budu što rjeđe.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%