play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Primjer zajedništva u Maruševcu

U Maruševcu je prošloga vikenda obilježen Međunarodni dan suradnje i Svjetski dan stanovništva. Cilj manifestacije bio je približiti građanima i široj javnosti aktivnosti, programe i projekte od interesa za opće dobro koje udruge provode na području Općine Maruševec kroz organizaciju prigodnog druženja. Manifestacija u organizaciji Općine Maruševec i Udruge žena Maruša započela je u petak, 8. srpnja u večernjim satima na igralištu Ločnjak u Maruševcu koncertom benda Krugovi, a nastavila se u subotu u poslijepodnevnim satima okupljanjem članica i članova udruga s područja Općine Maruševec i susjednih mjesta.

Kroz druženje i razgovor na prostoru kod Društvenog doma u Maruševecu brojni građani kroz poslijepodnevne sate pripremali su raznolike domaće specijalitete i delicije kako za najmlađe tako i za najstarije posjetitelje manifestacije.

 

Manifestaciju su obišli predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem te načelnik Mario Klapša zadovoljni interesom i odazivom mještana. -Drugu godinu zaredom Udruga Maruša i Općina Maruševec organiziraju ovu jedinstvenu manifestaciju u Varaždinskoj županiji, potaknuti pandemijom koja nas je zadesila i zatvorila početkom 2020. godine. Kroz cjelodnevno druženje želimo povećati svijest naših stanovnika o važnosti suradnje i solidarnosti, promovirati jednakost i mir. Zadovoljni smo što su gotovo sve udruge iz naše općine sudjelovale u manifestaciji, kao i udruge iz susjednih općina što znači da je cilj manifestacije ostvaren. Također, veseli i što su se naši raseljeni prijatelji iz Ukrajine koji borave u Druškovcu također odazvali pozivu i proveli dan s našim udrugama, rekao je načelnik Mario Klapša dok je predsjednica Udruga Maruša Mirjana Podbojec naglasila kako su članovi udruga pokazali zajedništvo i želju za suradnjom što dokazuje i dobar odaziv na manifestaciju.

 

Program obilježavanja Međunarodnog dana suradnje i Svjetskog dana stanovništva završio je predstavom Beba Kerekesh Teatra i koncertom benda Lajk na igralištu Ločnjak u Maruševcu.

Općina Maruševec i Udruga Maruša zahvaljuju svim sponzorima, kao i članovima udruga na pomoći oko organizacije i sudjelovanju na ovogodišnjoj manifestaciji.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%