play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Primjer zajedništva u Maruševcu

U Maruševcu je prošloga vikenda obilježen Međunarodni dan suradnje i Svjetski dan stanovništva. Cilj manifestacije bio je približiti građanima i široj javnosti aktivnosti, programe i projekte od interesa za opće dobro koje udruge provode na području Općine Maruševec kroz organizaciju prigodnog druženja. Manifestacija u organizaciji Općine Maruševec i Udruge žena Maruša započela je u petak, 8. srpnja u večernjim satima na igralištu Ločnjak u Maruševcu koncertom benda Krugovi, a nastavila se u subotu u poslijepodnevnim satima okupljanjem članica i članova udruga s područja Općine Maruševec i susjednih mjesta.

Kroz druženje i razgovor na prostoru kod Društvenog doma u Maruševecu brojni građani kroz poslijepodnevne sate pripremali su raznolike domaće specijalitete i delicije kako za najmlađe tako i za najstarije posjetitelje manifestacije.

 

Manifestaciju su obišli predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem te načelnik Mario Klapša zadovoljni interesom i odazivom mještana. -Drugu godinu zaredom Udruga Maruša i Općina Maruševec organiziraju ovu jedinstvenu manifestaciju u Varaždinskoj županiji, potaknuti pandemijom koja nas je zadesila i zatvorila početkom 2020. godine. Kroz cjelodnevno druženje želimo povećati svijest naših stanovnika o važnosti suradnje i solidarnosti, promovirati jednakost i mir. Zadovoljni smo što su gotovo sve udruge iz naše općine sudjelovale u manifestaciji, kao i udruge iz susjednih općina što znači da je cilj manifestacije ostvaren. Također, veseli i što su se naši raseljeni prijatelji iz Ukrajine koji borave u Druškovcu također odazvali pozivu i proveli dan s našim udrugama, rekao je načelnik Mario Klapša dok je predsjednica Udruga Maruša Mirjana Podbojec naglasila kako su članovi udruga pokazali zajedništvo i želju za suradnjom što dokazuje i dobar odaziv na manifestaciju.

 

Program obilježavanja Međunarodnog dana suradnje i Svjetskog dana stanovništva završio je predstavom Beba Kerekesh Teatra i koncertom benda Lajk na igralištu Ločnjak u Maruševcu.

Općina Maruševec i Udruga Maruša zahvaljuju svim sponzorima, kao i članovima udruga na pomoći oko organizacije i sudjelovanju na ovogodišnjoj manifestaciji.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Svibovcu Topličkom pokopani posmrtni ostaci 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija partizanskih postrojbi u Drugom svjetskom ratu

  U nedjelju su na groblju Svibovec nakon gotovo 80 godina, pokopani posmrtni ostaci žrtava Drugog svjetskog rata, ekshumiranih 2014. godine s lokacije Leskovec, predio Jakšenica.   Misu za 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija na području sjeverne Hrvatske koje su se dogodile nakon zauzimanja Varaždinskih Toplica od strane partizanskih postrojbi 29. rujna 1943. godine,  predvodio je  mons. Vlado Košić u koncelebraciji sa župnikom Jurajem Kopjarom.   - Dao Bog da se […]

  today26/09/2022 4

  0%