play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prijem za uspješne sportaše – plesače PK Takt iz Varaždina

U salonu palače Patačić, privremenoj Gradskoj vijećnici Grada Varaždina  priređeno je primanje za uspješne sportaše – plesače iz Plesnog kluba Takt.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković primio je članove Takta koji su od strane Hrvatskog sportskog plesnog saveza proglašeni najuspješnijima u 2022. godini Marta Majcen, Karolina Bogović, Ivan Pilinger i Anja Strelec a među njima je i Matej Bolšec koji je izostao s prijema radi bolesti. Zamjeniku gradonačelnika također su predstavljeni  i sportaši koji su sudjelovali u osvajanju rekordnih 12 odličja na Prvenstvu Republike Hrvatske u standardnim plesovima održanom u Petrinji, početkom ožujka. To su državni prvaci/prvakinje: Tessa Hrženjak, Linda Šoštarek, Marta Majcen, grupa/mali tim: Anja Strelec, Emili Šobak, Korina Eršeg, Karolina Bogović, državni viceprvaci/viceprvakinje: Martin Biškup i Vana Grčić, Borna Habulan Budja i Dita Habuzin te osvajači brončanih medalja: Matej Bolšec i Karolina Bogović, Emili Šobak, Natali Franolić, Iva Friščić i Viktoria Ptiček. U njihovoj pratnji bio je i Igor Šalamun, trener sportskog plesa u Plesnom klubu Takt iz Varaždina. Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, čestitajući na ovim uspjesima između ostalog je rekao: Kad vidite te pehare, medalje i taj zanos djece koja plešu sa zadovoljstvom, da su uspješni u tome ovo im je nagrada za njihov trud. Oni treniraju pet puta tjedno , bili su na jednom natjecanju a već im slijedi natjecanje u latinsko-američkim plesovima. Kad ih vidite sretne i zadovoljne nakon takvih uspjeha nemate drugog nego čestitati im i bodriti ih  da nastave tim putem. Imamo još uspješnih plesnih klubova u gradu. Koliko možemo mi ćemo ih podržavati pa i kroz ovakve prijeme da i naši sugrađani osjete koliko ta djeca rade pa je dobro da ih dođu bodriti.

U ime kluba na prijemu se zahvalio Igor Šalamun: U kratko vrijeme ostvarili smo značajne rezultate. Dobili smo generalno priznanje za rezultate u prošloj godini gdje je čak petero sportaša dobilo priznanje Hrvatskog plesnog saveza za najuspješnije sportaše. Sa nedavnog prvenstva u standardnim plesovima vratili smo se s 12 medalja od čaga je čak 5  državnih prvaka. Očekuju nas još dva državna prvenstva u latinsko-američkim plesovima i u kombinaciji 10 plesova i nadam se da će biti jednako uspješni. – izjavio je Šalamun te dodao da je u sportskoj sekciji kluba registrirano 35 sportaša a klub ima stotinjak članova koji se aktivno bave plesom.

Među plesačima posebno se istaknula Marta Majcen, koja je osvojila dvostruki naslov državne prvakinje u kategoriji starije mladeži u standardnim plesovima te je proglašena najboljom sportašicom mlađih dobnih kategorija do 16 godina u Republici Hrvatskoj.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Festival varaždinskih dvorišta – kad dvorišta pričaju priču

  Vikend 15. i 16. lipnja donosi jedinstvenu priliku za istraživanje skrivenih kutaka povijesne gradske jezgre zahvaljujući najšarmantnijem varaždinskom festivalu. U svom devetom izdanju Festival varaždinskih dvorišta, koji organizira Turistička zajednica grada Varaždina, otvorit će vrata do sada najvećeg broja dvorišta, njih čak 18, od kojih će svako ispričati svoju priču i posjetiteljima omogućiti da dožive i osjete autentičan duh grada, bez obzira radi li se o stvaralačkim radionicama, modi, umjetnosti, […]

  today06/06/2024 70

  0%